Hem ENERGI Azelio och JET ENERGY tecknar MoU för lagring av solenergi i Afrika

Azelio och JET ENERGY tecknar MoU för lagring av solenergi i Afrika

Publicerat av: Redaktionen

Azelio och JET ENERGY tecknar MoU för lagring av solenergi i Afrika 3

Azelio har tecknat en avsiktsförklaring (MoU) med JET ENERGY i Marocko om att utforska energilagringsprojekt för Azelios TES.POD i fransktalande Afrika.

Samarbetet omfattar lagringskapacitet motsvarande totalt ca 45 MW fram till 2025 med JET ENERGY som projektutvecklare. När de första projekten initierats ser parterna möjligheter att utvidga samarbetet till att även omfatta projekt utanför denna avsiktsförklaring.

Efter installationen av Azelios verifieringsprojekt i Marocko fortsätter nu JET ENERGY och Azelio sitt samarbete genom att teckna en avsiktsförklaring om att utveckla förnybara energiprojekt framförallt i Marocko, men även i övriga fransktalande Afrika. Samarbetet syftar till att utvärdera projekt där Azelios energilagringssystem används tillsammans med befintliga och nya solcellsanläggningar för att på ett kostnadseffektivt sätt tillhandahålla el dygnet runt. Målet är att starta ett första projekt på 50 kW under 2021, följt av installationer av större projekt med en förväntad total kapacitet om 5 MW under 2022, 10 MW 2023, 15 MW 2024 och 15 MW 2025.

JET ENERGY är en EPC-entreprenör som är specialiserad på konstruktion, drift och underhåll av solcellsanläggningar. Denna avsiktsförklaring syftar till att vidga JET ENERGYs affär och etablera bolaget som en av Azelios teknikleverantörer i regionen.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>