Bonusutlysning av stöd till fordonsladdning
Hem ENERGI Bonusutlysning av stöd till fordonsladdning – 28 miljoner kronor kvar att utlysa

Bonusutlysning av stöd till fordonsladdning – 28 miljoner kronor kvar att utlysa

Publicerat av: Redaktionen

Mellan 3 oktober och några veckor framöver genomförs den fjärde utlysningen av stöd till fordonsladdning längs vita vägar. 

Sammanlagt finns 28 miljoner kronor kvar att utlysa.

Bonusutlysning av stöd till fordonsladdningNytt för den här utlysningen är att samråd måste ske innan för att klargöra vilka platser och vilken mark som är aktuell.

Eftersom tiden är knapp har vi inom ramarna för projektet Stolpe in för stad och land, SISL, förberett processen genom att kontrollera laddkapacitet med berörda elnätsbolag samt har etablerat kontakt med markägare.

Vi söker nu intresserade laddoperatörer för matchmaking under den korta utlysningsperioden!
  • I Västernorrlands län är följande platser aktuella för stöd: Björna och Sidensjö.
  • I Jämtlands län: Lidsjöberg eller Gubbhögen, Hammarstrand eller Stugun, Storsjö och Ytterhogdal.

Välkomna att ta kontakt! 

Poddtips! Passa också på att lyssna på podden Öka takten, det senaste avsnittet handlar om utbyggnaden av laddinfrastrukturen och var det kommer att gå att ladda elbilen i Jämtlands län hösten 2023.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>