B&R expanderar solcellssystem till 1.5 megawatt
Hem ENERGI B&R expanderar solcellssystem till 1.5 megawatt

B&R expanderar solcellssystem till 1.5 megawatt

Publicerat av: Redaktionen

Österrikes största självförbrukningsanläggning

B&R expanderar solcellssystem till 1.5 megawatt

B&R expanderar solcellssystem till 1.5 megawatt

Med en kapacitet på 1.5 megawatt, är B&Rs solcellssystem den största självförbrukningsanläggning i sitt slag i Österrike idag.

Automationsspecialisten B&R har expanderat sitt solcellssystem och ökat sin kapacitet från 1 megawatt till 1.5 megawatt. Taket på företagets huvudkontor i Eggelsberg är numera hem för den största solenergianläggningen i Österrike. B&R använder den miljövänliga solenergin i egna produktionsanläggningar.

B&R driftsatte den första delen av sitt solcellssystem i maj 2018. Med expansionen kommer anläggningen leverera 1,500 MWh klimatneutral solenergi varje år. Det motsvarar ungefär den årliga konsumtionen för 430 enfamiljshus. Den el som bolaget genererar matas direkt till egna produktionsanläggningar och används för att driva flera produktionslinjer. Solcellssystemet är installerat på taken till B&Rs produktionsanläggningar och täcker en yta på cirka 12,000 m².

En insats för hållbarhet

”Vi är stolta att nu ha den största självförbrukningsanläggningen i Österrike och därmed bidra till hållbarhet och miljöskydd,” säger B&Rs VD Hans Wimmer. Delstatsregeringen i Övre Österrike stödde anläggningens expansion. ”Stöd som detta gör det lättare för företag att aktivt bidra till miljöskydd. Vi är väldigt tacksamma för stödet,” säger Wimmer.

Bekämpa klimatförändringar

B&Rs moderbolag ABB är involverat i initiativet Mission to Zero för att avskaffa beroendet av fossila bränslen. Med sina produkter och tjänster bidrar ABB till ökad hållbarhet i branschen. Mer än hälften av ABBs intäkter kommer från teknologier som motverkar orsakerna till klimatförändringen.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>