ChargePoint välkomnar den nya regeringens fokus på laddinfrastruktur och energieffektivisering
Hem ENERGI ChargePoint välkomnar nu den nya regeringens fokus på laddinfrastruktur och energieffektivisering

ChargePoint välkomnar nu den nya regeringens fokus på laddinfrastruktur och energieffektivisering

Publicerat av: Redaktionen

– ChargePoint Holdings, Inc. (NYSE:CHPT) (“ChargePoint”), ett ledande globalt laddnätverk för elfordon, kommenterar idag att företaget ser positivt på den nya svenska regeringens ambition att satsa på laddinfrastruktur och energieeffektivisering, vilka nämns i Kristdemokraternas, Liberalernas, Moderaternas och Sverigedemokraternas överenskommelse Tidöavtalet.

 “Vi är glada över att den tillträdande regeringen står bakom Sveriges ambitiösa klimatmål.

Elektrifieringen har en nyckelroll i att säkerställa att vi når målen för transportsektorn.

Vi ser fram emot att delta i en konstruktiv dialog om hur vi kan påskynda elektrifieringen, till exempel genom förbättrad roaming och smarta offentliga upphandlingar. Fokus på laddinfrastruktur är positivt men det är avgörande att det även fortsättningsvis finns stöd för köp av elbilar – inte bara för personbilar, utan i allt större utsträckning även för lastbilar,” säger Antti Vainio, Nordic Policy Manager, ChargePoint.

ChargePoint välkomnar den nya regeringens fokus på laddinfrastruktur och energieffektivisering

”Det är även viktigt att diskussionen om laddinfrastruktur inte fastnar i hur många laddstationer som ska byggas, utan också handlar om att upprätta ett laddsystem som är smart, skalbart och pålitligt”

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>