Den svenska green tech-innovatören Spowdi visar Mobile Pro MK II på spanska FIMA mässan
Hem ENERGI Den svenska green tech företaget Spowdi visar Mobile Pro MK II på spanska FIMA mässan

Den svenska green tech företaget Spowdi visar Mobile Pro MK II på spanska FIMA mässan

Publicerat av: Redaktionen

Det svenska green tech företaget Spowdi kommer delta på FIMA, Spaniens globala lantbruksmässa och visa patenterade Mobile Pro MK II, ett världsunikt energieffektivt bevattningssystem som drivs av solenergi.

Spowdi kommer att delta i den 42:a upplagan av Spaniens FIMA-mässa (https://www.feriazaragoza.com/fima-agricola-2022) som genomförs den 26-30 april 2022. FIMA är en av de största globala mässorna för lantbrukssektorn, med särskilt fokus på maskiner och tillbehör till jordbruket.

Spowdi har utvecklat och patenterat världens mest energieffektiva solcellsdrivna vattendistributionssystem, Mobile Pro MK II, som de kommer att visa på FIMA. Mobile Pro MK II är en Smart Farming lösning för att distribuera och spara vatten med precision. Den är optimerad för droppbevattning och hjälper till att generera mer mat med låg vattenanvändning och endast solen som energikälla.

”Vi är glada över att delta på FIMA tillsammans med vår partner, det globala bevattningsföretaget Naandan Jain. Spowdis Smart Farming lösning har tagit år att utveckla och fullända, och vi är glada över att kunna visa vår produkt vid detta viktiga evenemang”, säger Henrik Johansson, VD för Spowdi.

Hur fungerar Spowdis Smart Farming-system?

Spowdis patenterade teknologi minskar både storleken på pumpmotorn och solpanelen, vilket i sin tur gör det möjligt att producera ett lättviktigt och mer kostnadseffektivt system för solcellsdriven vattendistribution.

Den svenska green tech-innovatören Spowdi visar Mobile Pro MK II på spanska FIMA mässanSpowdis Smart Farming system hjälper till att öka matproduktionen, det ger större avkastning, samt minskar utsläppen och minimerar vattenanvändningen. Systemet kan enkelt transporteras och monteras av en person. Mobile Pro MK II-systemet är litet i storlek men tillräckligt energieffektivt för att droppbevattna upp till en halv hektar jordbruk, där fokus blir att ge vatten enbart till grödorna och inget annat.

Mot en jordbruksevolution 

Det finns cirka 500 miljoner småskaliga jordbruk i världen som producerar en tredjedel av vår mat och sysselsätter upp till två miljarder människor. Eftersom de småskaliga jordbruken använder mark och resurser mer effektivt, drabbas de också mer och värre av klimatförändringar och utarmande grundvattennivåer.

Spowdi har påbörjat en jordbruksevolution som drivs av solen. Företagets solcellsdrivna droppbevattningssystem gör det möjligt för småskaliga jordbrukare att flytta och spara vatten med hjälp av solen, vilket säkerställer en effektiv och lönsam livsmedelsproduktion och lämnar fossilbränsletiden bakom sig.

Genom att skapa teknik för en grönare morgondag är Spowdis vision att leda omvandlingen till regenerativt jordbruk baserat på låg vattenanvändning och ren energi.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>