DigiPlex investerar 600 miljoner NOK i två nya gröna datacenter i Oslo för att möta internationell efterfrågan
Hem ENERGI DigiPlex investerar 600 miljoner NOK i två nya gröna datacenter i Oslo för att möta internationell efterfrågan

DigiPlex investerar 600 miljoner NOK i två nya gröna datacenter i Oslo för att möta internationell efterfrågan

Publicerat av: Redaktionen

DigiPlex, en nordiska operatören inom innovativa, säkra och hållbara datacenter, har startat bygget av två nya datacenter utanför Oslo i Norge.

DigiPlex investerar 600 miljoner NOK i två nya gröna datacenter i Oslo för att möta internationell efterfråganDe två centren kommer att ha en total yta på 8500 m² och investeringen uppgår till 600 miljoner NOK. Centren beräknas vara i drift inom 12 månader, innan utgången av 2020.

Internationella kunder lockas alltmer till Norge tack vare landets svala klimat, 100% förnybar energi till lågt pris och närhet till stora europeiska marknader. DigiPlex har dragit nytta av dessa naturliga fördelar under nästan två decennier genom att säkra bästa möjliga mark och samla rätt projekterings- och konstruktionskompetens för att möta de höga krav som ställs av dessa globala bolag.

– Våra internationella kunder ser Norge som en utmärkt plats att placera sin data, med förnybar energi till lågt pris, politisk stabilitet och ett svalt klimat. De två nya center vi nu bygger nära Oslo kommer att komplettera de tre norska center vi redan driver, och är en del i våra fortsatta tillväxtplaner på den nordiska marknaden, säger Gisle M. Eckhoff, VD för DigiPlex.

De två nya toppmoderna datacentren kommer vara miljövänliga, följa DigiPlex modulära designprinciper, och utrustade med bolagets prisbelönta luft-till-luft-kylsystem. Systemet är högeffektivt och helt anpassat till det nordiska klimat där DigiPlex verkar. Kylsystemet ger effektivitet och kostnadsbesparingar på upp till 25% jämfört med branschgenomsnittet. En stor del av kapaciteten i båda centren är redan reserverad för globala kunder.

– Dessa två nya center, som vi är mycket glada över att kunna ta i drift redan 2020, visar på vår förmåga att leverera mot de höga krav på bygghastighet, resurser och kompetens som våra internationella kunder ställer när de överväger utbyggnad i nya regioner, säger Daniel Joyce, Chief Development Officer på DigiPlex.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>