Dustin startar ny avdelning för återtag av IT-produkter
Hem NYHETER Dustin startar ny avdelning för återtag av IT-produkter

Dustin startar ny avdelning för återtag av IT-produkter

Publicerat av: Redaktionen

Nu startar Dustin, som är en ledande onlinebaserad IT-partner med verksamhet i Norden och Benelux, en helt ny avdelning som ska stärka företagets erbjudande inom återtag av IT-produkter. Avdelningen kommer att ha sitt säte i Växjö och initialt sysselsätta ett 20-tal personer.

Den nya avdelningen är en viktig del i Dustins hållbarhetsarbete och ett stort steg mot målet att vara hundra procent cirkulära år 2030. Redan idag erbjuder Dustin en återtagstjänst. Nu höjer företaget ambitionsnivån.

– Vi ser en stor potential inom återtag. Dels en snabbt växande efterfrågan bland våra kunder och dels vet vi att ungefär 90 procent av produkterna kan användas igen. Detta gjorde att vi bestämde oss för att etablera en helt ny avdelning för återtag av produkter i stor skala. Genom att själva hantera återtagen får vi dessutom ökad kontroll som möjliggör ett större ansvar under hela processen, säger Robert Pap, huvudansvarig för Dustins återtag.Dustin startar ny avdelning för återtag av IT-produkter

Den nya avdelningen har sitt säte i Växjö och kommer hantera återtag från alla nordiska länder. Dustin samlar in produkter såsom datorer, skärmar, mobiltelefoner och annan IT-utrustning som ska återanvändas. Därefter raderas, avidentifieras och fräschas de upp och säljs vidare till återförsäljare av begagnade IT-produkter.

– Det här är en viktig del i vår fortsatta satsning på ett cirkulärt erbjudande. En stor del av koldioxidutsläppen kommer från hårdvara och genom att ge produkterna ett andra liv tar vi ett stort steg mot våra mål att vara helt cirkulära 2030 och en klimatneutral värdekedja. Vi har också en ambition att börja sälja använda produkter online, säger Henrik Lampa, hållbarhetschef på Dustin.

Under det första året ska ett team på 20 personer tillsättas till den nya avdelningen. Dustin räknar med att den nya organisationen kommer att vara i full drift under hösten.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>