Energibesparing som en hel Vindkraftpark
Hem ENERGI Energibesparing som en hel Vindkraftpark

Energibesparing som en hel Vindkraftpark

Publicerat av: Redaktionen

Visste du att 0,6 TWh skulle kunna sparas årligen i Sverige om ventilationskanalerna uppgraderades till tätare varianter med mindre läckage?

Energibesparing som en hel Vindkraftpark

0,6 TWh motsvarar en medelstor vindkraftpark.

Tätare kanalsystem i Sveriges ventilationssystem kan alltså göra lika stor nytta som en hel vindkraftpark.

*Klimatkatalysatorn (en rapport från Svensk Ventilation, februari 2021).

Fastighetsägare och Bostadsrättsföreningar har mycket att vinna

Energibesparing är en snabb och konkret effekt som fastighetsägare och bostadsrättsföreningar uppnår när de tätar fastighetens ventilationskanaler. Dessutom blir inomhusluften mycket friskare och hälsosammare. De boende slipper matos och andra lukter från grannlägenheterna.

Så blir ventilationskanalerna täta

Gamla otäta ventilationskanaler kan bytas till nya. Men i många fastigheter kan det bli onödigt krångligt och kostsamt att byta kanalerna. Då är tätning av ventilationskanalerna – som också brukar kallas relining – ett smartare alternativ. Ett infodringsmaterial placeras i kanalen och blåses upp så att det formas efter kanalen. Ventilationskanalen blir tät med bibehållen kanalarea.

VentilFlex® och FuranFlex® är ledande produkter för ventilationstätning

SFSAB SkorstensFolket Sverige AB erbjuder VentilFlex® och FuranFlex®, som är ledande produkter i Sverige och internationellt när det gäller ventilationstätning.

– Våra mer än 40 medlemsföretag installerar VentilFlex® och FuranFlex®. Från första stund har vi varit mycket noggranna när det gäller produktprestanda och miljöarbete. VentilFlex® och FuranFlex® granskas och kvalitetssäkras av de viktigaste kvalitets- och miljöinstanserna, framhåller Jörgen Tellestam, VD för SkorstensFolket Sverige AB.

Se filmen som förklarar hur ventilationstätning går till

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>