Energibolag i fokus med nytt avtal för Freja eID
Hem ENERGI Energibolag i fokus med nytt avtal för Freja eID

Energibolag i fokus med nytt avtal för Freja eID

Publicerat av: Redaktionen

Energibolag i fokus med nytt avtal för Freja eID

Verisec AB har tecknat återförsäljaravtal med Svenska Energigruppen, en ledande leverantör av molntjänster och IT-lösningar för Sveriges energibolag.

Svenska Energigruppen kommer också att använda Freja eID för egen del, för digital identifiering av kunder.

Svenska Energigruppen förenklar vardagen för Sveriges energibolag samt hjälper människor och företag att förstå och effektivisera sin energianvändning och är leverantör till ett 50-tal av Sveriges elhandelsbolag, elnätsbolag och fjärrvärmeleverantörer

Bland produkterna finns bland annat Mina Sidor, som används av energibolagen för sina slutanvändare. Det är till den här typen av breda konsumenttjänster som Freja eID kommer att användas, så att slutanvändarna får en säker och smidig e-legitimation för att kunna identifiera sig till sitt energibolags onlinetjänster.

Energibranschen digitaliseras i snabb takt med smarta elnät, digitala elmätare och en lång rad applikationer för såväl industrin som för slutanvändarna, inte minst för att effektivisera energianvändningen för en hållbar utveckling. Energiförsörjningen är ju också en del av den nationella infrastrukturen och med detta följer också krav på högre säkerhet och stark identifiering.

Johan Henrikson, VD Verisec kommenterar:

”Vi har kommit långt med vår strategi för Freja eID, att se till att varje svensk har ett stort antal relevanta tjänster att använda sin e-legitimation till. Vi har arbetat målmedvetet med olika branscher och det har varit framgångsrikt; när väl ett par nyckelkunder i en bransch tecknat avtal med Freja eID tenderar många andra att följa efter. Nu lägger vi fokus på energibolagen och den bearbetningen kunde inte börja mycket bättre än att teckna ett återförsäljaravtal med Svenska Energigruppen.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>