Nytt samarbete ska underlätta för Victoriahems hyresgäster att välja närproducerad och förnybar el
Hem ENERGI Ett nytt samarbete ska underlätta för Victoriahems hyresgäster att välja närproducerad och förnybar el

Ett nytt samarbete ska underlätta för Victoriahems hyresgäster att välja närproducerad och förnybar el

Publicerat av: Redaktionen

Genom ett samarbete med elbolaget Bixia kan Victoriahem erbjuda sina 39 000 hyresgäster ett hållbart och förmånligt elavtal som gynnar lokala sol-, vind- och vattenkraftsproducenter.

– Vi arbetar på bred front för att minska vår påverkan på miljön.

Att underlätta för alla de familjer som bor hos oss att leva lite mer klimatsmart är en del i det arbetet, säger Peter Ullmark, COO för Victoriahem.

Nytt samarbete ska underlätta för Victoriahems hyresgäster att välja närproducerad och förnybar el

Peter Ullmark COO Victoriahem

Victoriahem äger och förvaltar hyresfastigheter i 31 kommuner, från Uppsala i norr till Trelleborg i söder.

– Bostäder står för en stor del av vårt lands totala energianvändning, det innebär att vi som bostadsbolag också kan göra stor skillnad. Samarbetet med Bixia ligger i linje med våra energi- och miljömål för 2030, som bland annat handlar om att ställa om till 100 procent förnybar energi, säger Peter Ullmark.

Bixia samarbetar idag med drygt 3 000 lokala producenter som säljer sin el till dem.

– Vårt mål är att göra det enklare och lönsammare att producera el från sol, vind och vatten. Därför vill vi gynna de lokala elproducenterna så att de blir fler och kan producera mer förnybar el. Nu hoppas vi att samarbetet med Victoriahem ska få ännu fler att vilja göra ett aktivt elval som gynnar både klimatet och producenterna, säger Oscar Carmefeldt, Account Manager på Bixia.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>