Fortsatt utveckling i samband med lansering av Camfils årliga hållbarhetsrapport
Hem ENERGI Fortsatt utveckling i samband med lansering av Camfils årliga hållbarhetsrapport

Fortsatt utveckling i samband med lansering av Camfils årliga hållbarhetsrapport

Publicerat av: Redaktionen

Camfils arbete och engagemang för hållbarhet nådde nya perspektiv 2020 med pågående projekt så som nya livscykelanalyser (LCA), minskad avfallsgenerering samt minskat koldioxidutsläpp.

Detta i takt med ständigt arbete för energieffektiva lösningar.

Camfil utvecklar filtreringslösningar som skyddar både människor, processer och miljön. FoU-teamet arbetar kontinuerligt med att genomföra högteknologiska undersökningar för att optimera produkter och tjänster. Med livscykelanalyser innefattande tillverkning, avfall, logistik och drift beräknas produkternas miljöpåverkan. På så vis skapas värde för kunder och samhället genom energibesparingar och minskad miljöpåverkan under produkternas livscykel. Camfils vision och inställning till att utveckla och designa renluftslösningar skapar nya möjligheter som säkerställer säkerhet, effektivitet och hållbarhet.

Den minskade energiförbrukningen, materialanvändningen och det minskade avfallet är direkt kopplat till hållbar produktutveckling. Camfil har idag fyra produktionsenheter som mäter materialutnyttjande på detaljnivå med hjälp av Yieldsystem. Alla produktionsenheter har som mål att årligen minska avfallet med 1% i förhållande till produktionsvolym. Camfil driver marknaden mot mer energibesparande lösningar som är bra för miljön.

UN Global Compact och FN’s globla hållbarhetsmål (Agenda 2030) är en del av Camfils strategi. Förutom att minska produkternas negativa miljöpåverkan arbetar Camfil med områden inom mänskliga rättigheter, jämlikhet, hälsa och välbefinnande. Camfil har som mål att alla stora produktionsenheter ska vara GEEIS-certifierade innan slutet av 2022. Chefer och beslutsfattare ska enligt Camfils policy inom affärsetik genomföra en utbildning i Trade Compliance som bl.a. innehåller arbetsrätt, mänskliga rättigheter och anti-korruption.

Camfils hållbarhetsrapport 2020 beskriver alla viktiga framgångar, planer och åtaganden som säkerställer miljövänlig användning av resurser för att ständigt förbättra och skapa en transparent, hållbar framtid. Under 2020 lyckades Camfil globalt att snabbt ställa om försörjningskedjan för att möta den ökade efterfrågan av renluftslösningar som uppstod inom vården och läkemedelsindustrin på grund av pandemin. Camfil vann Stora Inneklimatpriset för sin världsnyhet inom HEPA-filtrering för renrum. Camfils uppförandekoder följer UN Global Compacts tio principer och mer detaljerade riktlinjer är framtagna både för anställda och affärspartners.

“Hållbarhetsrapporten 2020 lyfter fram vårt arbete med våra medarbetares och samhällets säkerhet och hälsa samt de utmaningar som pandemin orsakat under året.För att förbli branschledande av hållbara renrumslösningar, har vi förvärvat två nya företag, ett i Australien och ett i Sverige. Vi har också lanserat och genomfört ett flertal initiativ för att ytterligare förbättra energi och effektivitet. Tack vare våra engagerade team på Camfil runt om i världen har det genomförts många aktiviteter för att nå våra hållbarhetsmål”. – Åsa Lidström, Kvalitets- och miljöchef.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>