Gomero gör första affären baserad på ny ackreditering i Australien
Hem ENERGI Gomero gör första affären baserad på ny ackreditering i Australien

Gomero gör första affären baserad på ny ackreditering i Australien

Publicerat av: Redaktionen

Australiensiska Essential Energy och Transgrid har valt Gomeros kontrollutrustning SIPP för att kunna detektera läckage av esterolja vid en ny gemensam transformatorstation som byggs i nationalparken Mt. Kosciuszku National Park.

Affären är den första i Australien efter det att SIPP verifierats av ChemCentre i Perth.

Gomero gör första affären baserad på ny ackreditering i AustralienEssential Energy är ett av tre distributionsnät i delstaten New South Wales. Transgrid är transmissionsnätet i samma delstat.
Den nya transformatorn kommer att använda vegetabilisk olja (esterolja) som kylolja, främst för att minska brand- och miljörisken.

Gomeros SIPP är i nuläget den enda lösningen som ackrediterats och verifierats ha kapaciteten att detektera esterolja och mineralolja ner till 1 PPM.

– Efter ett par år där australiensiska elnätsbolag främst haft fokus på att säkerställa driften, först under skogsbränderna 2019 till 2020 följt av pandemin 2020 till 2021, ser det nu ljust ut för oss. Det är tydligt att marknaden tittar framåt mot digitalisering och en grön omställning. Vi vet sedan tidigare att Australien är en marknad där miljöfrågor och riskreducering står mycket högt på agendan. Här kan SIPP göra stor skillnad och bidra till en högre säkerhet samtidigt som kontrollutrustningen främjar möjligheterna att arbeta med prediktivt underhåll. Den här affären har därför förutsättningar att bidra till fler kommersiella leveranser av SIPP i Australien, säger Jan-Eric Nilsson, VD för Gomero.

SIPP är en unik lösning som möter de hårdaste kraven
– Det här är en viktig affär på flera vis, inte minst för att den visar att SIPP klarar de mycket hårda krav som i dag ställs på anläggningsägare i Australien, speciellt i en känslig miljö som en nationalpark. SIPP-teknologin har dessutom blivit utvärderad och klarat tester som utförts av båda nätbolagens ingenjörs- och IT-team. Här vägde verifieringen från ChemCentre tungt. Sammantaget blir detta ytterligare ett bevis på att Gomeros SIPP ligger i framkant av utvecklingen och att marknaden börjar komma i gång igen efter några års fokus på krishantering, säger Jonas Lindholm på KingHill SIPP Pty Ltd, Gomeros lokala partner i Australien.

SIPP är en kontrollutrustning för prediktivt underhåll på transformatorstationer. SIPP detekterar oljeläckage från transformatorn, att oljefångstgropen är tät samt att det vid underhållstömning av vatten ur oljefångstgropen säkerställs att ingen transformatorolja kommer ut i naturen. SIPP systemövervakas dygnet runt året om. Kontrollutrustningen har digitalt processtöd för installation och prediktivt underhåll via webinterface och app, inklusive interface för integration mot kundens affärs- och underhållssystem.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>