Untitled 14
Hem NYHETER Hållbarhets- och HR-direktören om framtidens convenience

Hållbarhets- och HR-direktören om framtidens convenience

Publicerat av: Redaktionen

Möt Malin Eklund, HR-och Hållbarhetsdirektör på REITAN CONVENIENCE SWEDEN AB.

Hej Malin! I slutet av sommaren öppnar ni er nya hållbarhetssatning PBX – berätta, hur känns det?

Ja, det är otroligt spännande! Vår ambition är att PBX ska bli världens mest hållbara convenience-butik. Det är ett väldigt högt satt mål, som för två år sen kanske inte riktigt var lika självklart för oss. Men i två år har vi jobbat med PBX och med Antropocenstrategin, till och med under brinnande pandemi, utan att släppa målet med blicken och det är jag stolt över. Vi har inte alla svar idag, men vi ser fram emot att fortsätta lära och utvecklas genom PBX – vårt living lab.

Untitled 14Vad betyder Antropocenstrategin och PBX för er som organisation?
Vår hållbarhetsstrategi är otroligt viktig för oss och den ska genomsyra allt vi gör och hela vår organisation. Genom den kan vi också utveckla och bygga människor som skapar handling och som gör skillnad. PBX är på flera sätt ett bevis för vår strategi, där vi kan göra skillnad både ur ett socialt och klimat- och miljöperspektiv, samtidigt som vi bygger stolthet bland såväl medarbetare som samarbetspartners och leverantörer.

Vilken är den största lärdomen från det här arbetet?
Att det går om man vill! Och vi vill leda vägen till morgondagens convenience. Det var inte helt självklart för oss att påbörja den här transformationen för ett par år sedan – vi är inga experter och som organisation var vi inte helt rustade för det här. Men vi har lärt oss längs vägen. Vi har gjort det här och det betyder att även andra kan. Och fler behöver våga satsa. Det här är inget som vi kan göra själva utan vårt arbete måste ge ringar på vattnet, först då kan vi göra skillnad i stor skala.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>