Hem NYHETER Hydro66 lanserar H66cloud för företagskunder

Hydro66 lanserar H66cloud för företagskunder

Publicerat av: Redaktionen

Hydro66 lanserar H66cloud för företagskunder 3

Hydro66, ett företag som erbjuder miljövänlig molninfrastruktur, lanserar nu en molnplattform med världens hittills lägsta klimatpåverkan. Plattformen levereras i samarbete med CloudSigma and HPE.

David Rowe, VD på Hydro66, säger: ”Lanseringen av H66cloud är en milstolpe och ett nytt kapitel för företaget. Vi utökar på detta sätt vårt erbjudande så att vi tillhandahåller en komplett molninfrastruktur för våra kunder, partners och försäljningskanalen.”

H66cloud (www.hydro66.com/cloud) är byggd för att vara grön ända från grunden. Allt från energikällan till datacentrets utformning och själva molnplattformen är miljövänliga. H66cloud är även avsedd att spara pengar åt kunderna, bland annat genom innovationer som att låta kostnaden styras av verklig användning och att låta applikationer vara portabla.

Robert Jenkins, VD på CloudSigma, säger: ”Vi är mycket glada över att välkomna Hydro66 till vårt partnerprogram för moln-som-tjänst. Hydro66s kombination av oöverträffad miljöanpassning och djup erfarenhet av att bygga övertygande kundlösningar passar perfekt för oss. Tillsammans kan vi erbjuda en helt integrerad tjänsteportfölj som innehåller ett brett utbud av både PaaS- och IaaS-funktionalitet. Detta gör att vi kan erbjuda plattformen till användare som behöver big data och HPC-computing, inte minst eftersom båda företagen har betydande erfarenhet och trovärdighet på dessa områden.”

H66cloud har sin bas i Sverige men kommer genom sitt partnerskap med CloudSigma kunna betjäna kunder globalt. Företaget planerar även att erbjuda olika versioner av H66cloud-plattformen som optimeras för till exempel blockchain-lösningar, rendering, maskininlärning och applikationer med artificiell intelligens.

David Rowe säger: ”H66cloud-plattformen kommer stärka vårt erbjudande inom traditionell colocation på vår Boden-anläggning och den kommer dessutom skapa uppmärksamhet kring miljövänlig molninfrastruktur. Vi avser inom en snar framtid utöka H66cloud och lägga till högpresterande varianter som passar krypterings- och blockchain-algoritmtjänster”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>