It-företaget Telavox nominerade i nationell employer brand-tävling
Hem IT It-företaget Telavox nominerade i nationell employer brand-tävling

It-företaget Telavox nominerade i nationell employer brand-tävling

Publicerat av: Redaktionen

Telavox satsar på att utmärka sig som en arbetsgivare med fokus på inkludering och jämställdhet.

Nu uppmärksammas deras arbete med en nominering som Årets nykomling, från företaget Universum.

It-branschen har länge setts som en homogen och oftast mansdominerad bransch, men det finns verksamheter och initiativ som kämpar för en mer jämställd arbetsmarknad. Malmöföretaget Telavox är ett av dem.

– Vi gör teknik i framkant och själva arbetsmiljön hänger ihop med vårt uppdrag. Vi har flexibla arbetstider i den mån det går, vi bedriver ett jämställdhetsarbete, har ett miljötänk och arbetar i trevliga miljöer, säger säger Victoria Lindén, Head of PR på Telavox.

Nominerade till årets nykomling

Telavox är nominerade i Universums tävling Talent Excellence Awards 2020, i kategorin Årets nykomling. Andra nominerade företag i kategorin är Centiro, Epiroc och OnePartnerGroup.

Vill se fler kvinnor i branschen

Telavox jobbar hårt med att inkludera fler kvinnor i tech- och it-branschen. Företaget har tidigare arrangerat nätverksträffar för kvinnor och andra aktiviteter som workshops i programmering för barn. Dessutom har de blivit huvudsponsor till Pink Programming.

It-företaget Telavox nominerade i nationell employer brand-tävling

Telavox har under de senaste par åren satsat mycket på jämställdhet inom it-branschen, hållbarhet och inkludering. Nu är de nominerade till hedervärt employer branding-pris.

– Vi vill komma åt tjejerna – det handlar mycket om att ha förebilder och ambassadörer. Därför tycker vi det är kul att våra kvinnliga medarbetare är så engagerade i eventen. Vi ser att det ger resultat; allt fler unga kvinnor söker sig till oss, nu består utvecklingsavdelning av 25 procent kvinnor, det är bra för att vara inom tech. Vi är jätteglada över samarbetet med Pink Programming, tillsammans kan vi jobba med detta i större skala, säger Kim Wictorin.

Årets nykomling 2020 – Televox

Detta företag har genom en stor portion engagemang snabbt kommit upp på studenters och Young professionals radar som en attraktiv arbetsgivare. Man visar upp en bred bild av möjligheter inom företaget i sin kommunikation gentemot talangmarknaden. På kort tid har man också ökat såväl sin kännedom och attraktivitet i gruppen. Vi tycker därför att denna arbetsgivare kan utgöra en inspirationskälla för andra företag.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>