Laddguldet till Göteborgs stad och Örebrobostäder
Hem ENERGI Laddguldet till Göteborgs stad och Örebrobostäder

Laddguldet till Göteborgs stad och Örebrobostäder

Publicerat av: Redaktionen

För femte året delas Laddguldet ut.

I år belönas kommuner och fastighetsägare som tagit konkreta initiativ, och som har den viktiga helhetssynen på elektrifieringen av fordonsflottan.

Elva kommuner valdes utifrån vad som faktiskt genomförts i kommunen, och genom intervjuer kompletterade det statistiska materialet med information om hur arbetet lagts upp. Fastighetsägare har nominerats i en öppen process, där juryn prioriterat utifrån givna kriterier.

  • Laddguldet till Göteborgs stad och ÖrebrobostäderVi har fantastiska vinnare i år, kommenterar Maria Stenström, 2030-sekretariatet och sammankallande i juryn. Våra vinnare är doers, men de tänker även långsiktigt och väger in alla de aspekter som spelar in för en lyckad omställning.

Laddguldet har delats ut de senaste fem åren till kommuner, och nu detta år även till fastighetsägare. Det är ett erkännande av den viktiga roll dessa aktörer spelar i utvecklingen, och lyfter fram de goda exemplen så att andra kan lära och ta efter.

  • Sverige har högst andel laddbara fordon i nybilsförsäljningen i EU, kommenterar Johanna Barr från Power Circle. Vi har alla möjligheter att behålla vår tätpositioon, speciell med så duktiga aktörer som vi fått presenterade för oss.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>