Linde energi får guldmedalj i hållbarhet
Hem ENERGI Linde energi får guldmedalj i hållbarhet

Linde energi får guldmedalj i hållbarhet

Publicerat av: Redaktionen

Linde energi får guldmedalj i hållbarhet

Efter att EcoVadis slutfört sin årliga utvärdering av företags hållbarhetsarbete står det klart att Linde energi står sig bra i internationell jämförelse och tilldelas guldmedalj för sitt arbete inom hållbarhet.

2019 är första året som Linde energi utvärderas enligt EcoVadis-metoden, vilket är en bra utgångspunkt för framtida satsningar och initiativ inom hållbarhet.

Totalt utvärderades 225 företag inom energibranschen världen över.

– Nu gör vi inte bara ett klimatbokslut och redovisar våra CO2-utsläpp. Vi tittar på hela bolagets samhällsansvar och redovisar vårt hållbarhetsarbete genom att utvärderas och rankas av en extern aktör, säger Jens Isemo, vd på Linde energi.

Linde energi fick 66 poäng av 100 i rankingen, vilket innebär att företaget förutom guldmedalj kan stoltsera med att man är bland de topp 5-procenten av samtliga bedömda och jämförbara företag.

– Det här visar att vi gör ett bra arbete, men vi är inte nöjda utan kommer att jobba ännu hårdare för att förbättra våra resultat, hälsar Emma Johansson, EHS&S*-ansvarig på Linde energi.

Linde energi får guldmedalj i hållbarhet

EcoVadis är det ledande utvärderingssystemet som väger in aspekter som miljö, arbetsförhållanden, affärsansvar och etik samt hållbara upphandlingar. Metoden som används bygger på internationellt antagna principer för hållbarhetsredovisning som GRI (Global Reporting Initiative), FN:s Global Compact och ISO:26000. Utvärderingen revideras även av oberoende hållbarhetsexperter.

*EHS&S står för Environmental, Health, Safety & Sustainability.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>