Retaildagen: kundupplevelse och hållbarhet i fokus
Hem NYHETER Retaildagen: kundupplevelse och hållbarhet i fokus

Retaildagen: kundupplevelse och hållbarhet i fokus

Publicerat av: Redaktionen
Retaildagen: kundupplevelse och hållbarhet i fokus

Alexandra Karnig, affärsområdeschef Kivra.

Förra veckan var vi på plats på Retaildagen.

I år var kundupplevelse och hållbarhet i fokus.

Bland talarna på scen fanns exempelvis Synsam, Swish och AMF Fastigheter. Den röda tråden var hur vi skapar bra kundupplevelser i en tid där spelplanen är i ständig förändring. Och där konsumentbeteendet alltmer drivs av värderingar. Majoriteten av talarna pratade också om hållbarhet. Om hur de arbetar med att minska sin klimatpåverkan och anpassa sig till det som konsumenterna efterfrågar.

Michael Grimborg, Synsams marknadschef, berättade om två initiativ kopplade till hållbarhet. Att de erbjuder en abonnemangsmodell för kunder. Och att de erbjuder glasögon från återvunnen “havsplast”. Julia Kronlund, från företaget Sevan, berättade om vikten av att involvera medarbetarna och skapa engagemang.

Alexandra Karnig och Patrick Olsson presenterade Kivras kvittotjänst. De berättade om möjligheterna som digitala kvitton skapar för handlare och konsumenter. Och inte minst miljön.

– Alla köp avslutas med ett kvitto. Detta gör kvittot till en viktig och återkommande del av kundupplevelsen. Hittills har vi inte tagit vara på den potential som kvitton har. Genom digitala kvitton skapas nya möjligheter att förvalta kvittot som en kommunikationsbärare. På detta sätt knyter vi ihop det som händer i den fysiska butiken med en digital bekräftelse. Det förlänger kundresan och förstärker upplevelsen, säger Alexandra Karnig, affärsområdeschef Kivra.

Läs mer:

Retaildagen: kundupplevelse och hållbarhet i fokus

Bilder från Retaildagen.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>