Lund får högteknologiska biltvättar med medlemskapsmodell
Hem NYHETER Lund får högteknologiska biltvättar med medlemskapsmodell

Lund får högteknologiska biltvättar med medlemskapsmodell

Publicerat av: Redaktionen

Användning av biltvättar kan vara omständligt, med köbildning och långa väntetider.

Lund får högteknologiska biltvättar med medlemskapsmodell

Så behöver det inte vara.

Det är bakgrunden till Lunds två nya biltvättar, som tack vare högteknologiska funktioner gör det möjligt att tvätta bilen med låg vattenförbrukning och utan att användare behöver kliva ur sin bil.

De nya biltvättarna finns på Malmövägen 79, i närheten av Tetra Pak. De består av två automatiska och obemannade biltvättar som har öppet dygnet runt. Automatisk igenkänning av nummerplåtar gör det möjligt för medlemmar att använda biltvätten utan att vid något tillfälle behöver kliva ur bilen. Själva tvätten kan gå så snabbt som ner till tre minuter, vilket innebär att processen sker betydligt snabbare än vid traditionella biltvättar.

– Särskilt nu när vi ska begränsa fysisk kontakt med andra människor uppskattar många att kunna tvätta sin bil snabbt och säkert. Det finns faktiskt ingen orsak att tvingas att använda mycket tid på att köa och vänta för att få sin bil tvättad, säger Martin Olesen, operativt ansvarig på Wash World.

Wash World använder en miljövänlig sköljningsmetod där färskvattenförbrukningen bara är från sex liter per tvätt. Det är mindre än en tiondel jämfört med en typisk privat tvätt med vattenslang.

Wash World använder dessutom en abonnemangsmodell där medlemmar kan tvätta sin bil hur ofta de vill från 109 kronor per månad. De som väljer att inte bli månadsmedlem betalar från 59 kronor per tillfälle och betalar med vanligt bankkort i automaten på plats vid biltvätten. Dessutom finns att dygnet-runt-öppet servicecenter där användare kan få hjälp via telefon vid akuta behov.

De nya biltvättarna i på Malmövägen 79 i Lund har redan öppnat.

Wash World växer så det knakar och har fler än 130 biltvättar på 65 platser i Norden. Vi tror mycket på satsningen i Lund och glädjer oss över att kunna erbjuda medborgarna ett tids- och kostnadseffektivt alternativ som dessutom är bra för miljön, säger Martin Olesen.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>