Auto Draft
Hem HÅLLBAR BYGGBRANSCH Nordskiffer uppmärksammas för klimatkompenserade transporter

Nordskiffer uppmärksammas för klimatkompenserade transporter

Publicerat av: Redaktionen

Naturstenen skiffer är ett klimatsmart material, men för att den totala klimatkalkylen i ett projekt ska gå ihop är det dock fler komponenter som krävs.

Auto DraftLeverantörens val av transporter är en faktor som påverkar slutresultatet. Nordskiffer klimatkompenserade för 98 % av sina landtransporter under år 2020 och fick även detta år ta emot ett diplom från NTEX för det.

NTEX Inrikes uppmärksammar årligen de kunder som har valt att miljökompensera sina transporter. Nordskiffers lager- och logistikansvarig Magnus Nilsson fick ta emot diplomet som Jonas Westéren delade ut.

“Vi tycker det är viktigt att uppmärksamma våra kunder som har valt att klimatkompenserat sina transporter tillsammans med oss. Nordskiffer AB är ett av de bolagen som varit med på vår hållbarhetsresa ett tag. Och det är inte första gången Magnus Nilsson erhåller ett klimatdiplom från oss. Vi är oerhört stolta över att samarbeta tillsammans med Nordskiffer AB, tillsammans gör vi skillnad!”

Klimatkompensationen sker genom finansiering till ett projekt som är certifierat enligt Gold Standard och som syftar till att bevara Madagaskars snabbt krympande skogar. Nordskiffer emottar ett diplom för sin klimatkompensation för tredje året i rad.

Om Gold Standard

Gold Standard togs fram som en kvalitetsstämpel för klimatkompensationsprojekt som innebär strikta förhållningsregler med ytterligare krav på socialt ansvarstagande och hållbar utveckling för klimatkompensationsprojekt.

Gold Standard är en global ideell stiftelse som initierades 2003 av ett flertal miljöorganisationer, däribland WWF International och Greenpeace International, och är den enda certifieringsstandard som är godkänd och betrodd av mer än 80 internationella miljöorganisationer. Projekten övervakas även av en oberoende teknisk rådgivande kommitté och kontrolleras av oberoende revisorer. Certifieringsprocessen kräver stor medverkan av lokala intressenter och organisationer. Exempel på socialt ansvarstagande kan vara att klimatkompensationsprojekten i fråga skapar arbetstillfällen till lokalbefolkningen, bidrar till de lokala skolorna eller förbättrar infrastrukturen i området.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>