Opigo är stolt samarbetspartner till Kumla kommun och Kumbro med publika laddplatser för elbilar på plats i Kumla
Hem ENERGI Opigo är stolt samarbetspartner till Kumla kommun och Kumbro med nya publika laddplatser för elbilar på plats i Kumla

Opigo är stolt samarbetspartner till Kumla kommun och Kumbro med nya publika laddplatser för elbilar på plats i Kumla

Publicerat av: Redaktionen

Kumla kommun och Kumbro satsar på nya publika laddplatser på flera platser runt om i Kumla kommun.

En insats som kommer gynna både kommunens invånare och turister som besöker staden.

Initialt handlar det om 10 laddplatser, men det kommer tillkomma ytterligare platser under året. Investeringen blev möjlig tack vare medel från Klimatklivet.

– Satsningen på laddplatser är en del av kommunens långsiktiga arbete med att minska Kumlas påverkan på klimatet. I takt med att andelen elbilar i Sverige och i vår kommun har ökat såg vi ett tydligt behov som vi ville möta upp, och det känns extra roligt att platserna redan är i gång nu i dessa semestertider så att laddplatserna kan komma både invånare och turister till del, säger Andreas Brorsson, kommunstyrelsens ordförande i Kumla kommun.

Laddarna har en effekt på upp till 22 kW och modellen är en så kallad destinationsladdare. Det är två laddplatser per laddare. Opigo är leverantören och bilisten laddar sin bil genom att använda appen EVcore. Förfarandet liknar hur betalningen av en parkeringsavgift brukar ske via appar.

Opigo är stolt samarbetspartner till Kumla kommun och Kumbro med publika laddplatser för elbilar på plats i Kumla

Fr v: Thomas Andersson, vice ordförande Kumbro, Peter Lilja, vd Kumbrokoncernen och Andreas Brorson, kommunstyrelsens ordförande Kumla Kommun, på plats vid Djupadalsbadet i Kumla.

– Vi på Kumbro har ett uppdrag att hjälpa våra ägarkommuner med att få fram nya laddplatser för elbilar och tack vare Klimatklivet kunde vi få till den här satsningen i Kumla. Förhoppningsvis kan dessa laddare göra vardagen lite lättare för alla kumlabor som har en elbil, säger Peter Lilja, vd för Kumbrokoncernen.

Kumla kommuns nya laddplatser

Kumlahallen – 1 laddare, 2 laddplatser
Djupadalsbadet – 3 laddare, 6 laddplatser
Stadshuset – 1 laddare, 2 laddplatser

Elen levereras från Kumbro Vind.

Kumbro Vind har totalt 16 vindkraftverk. Energin som produceras går till att elektrifiera Örebro kommuns och Kumla kommuns verksamheter som bland annat innefattar skolor, förskolor och äldreboenden.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>