Paradiset samlar in nästan 70.000 kr till förmån för Amazonas regnskoga
Hem NYHETER Paradiset samlar in nästan 70.000 kr till förmån för Amazonas regnskoga

Paradiset samlar in nästan 70.000 kr till förmån för Amazonas regnskoga

Publicerat av: Redaktionen
Paradiset samlar in nästan 70.000 kr till förmån för Amazonas regnskoga

Paradisets grundare Johannes Cullberg

Under september lanserade Paradiset Matmarknad sin stamgästkampanj, med syfte att öka uppmärksamheten för situationen i Brasilien och Amazonas regnskogar.

”Vi vet att vi globalt sett är ett litet företag. Men vi kan inte stå tysta och se på. Vi kommer alltid att stå upp för vår planet, oavsett vem vi trampar på tårna på vägen.”

Paradiset har sedan i våras tagit ställning mot regeringen Bolsonaros alarmerande ökning av godkända kemiska bekämpningsmedel och har valt att plocka ner alla produkter från Brasilien som inte är ekologiskt certifierade från hyllorna. En bojkott som nådde stor uppmärksamhet och även ledde till ett öppet brev från Brasiliens Ambassad där Paradiset ombads upphöra med bojkotten med motiveringen att de bara ligger på plats 5-7 över de nationer i världen som använder mest bekämpningsmedel.

Under den senaste tiden har det enorma bräder härjat i Amazonas regnskogar, och när regeringen Bolsonaro vägrade att ta emot 20 miljoner dollar i bistånd från EU för att avhjälpa den växande katastrofen vill Paradiset kliva in och dra ett sitt strå till stacken.

”Vi vet att vi, globalt sett, är ett litet företag. Men vi kan inte stå tysta och se på hur regeringen Bolsonaro förstör vår planet. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något, och därför är vi oerhört stolta och glada över att våra fantastiska stamgäster som gjort detta möjligt. Vi kommer alltid att stå upp för vår planet, oavsett vem vi trampar på tårna när vi gör det och hoppas att vårt bidrag kan göra skillnad”, säger Paradisets grundare Johannes Cullberg.

Alla bonuspoäng* som samlats in av Paradisets stamgäster har oavkortat skänkts till Earth Alliance ”Amazon forest fund”, en välgörenhetsorganisation med primärt fokus att adressera de hot planeten står inför. Grundat av skådespelaren och klimataktivisten Leonardo Di Caprio.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>