Paulig-koncernen går över till CHEP:s koldioxidneutrala lastpallar
Hem NYHETER Paulig-koncernen går över till CHEP:s koldioxidneutrala lastpallar

Paulig-koncernen går över till CHEP:s koldioxidneutrala lastpallar

Publicerat av: Redaktionen

Paulig-koncernen går över till CHEP:s koldioxidneutrala lastpallar

CHEP, en global leverantör av logistiklösningar, har skrivit på ett samarbetsavtal med Paulig, ett internationellt verksamt ​familjeägt livsmedelsföretag med varumärken som bland annat Santa Maria och Risenta.

I framtiden kommer Paulig att använda CHEP:s koldioxidneutrala lastpallar i alla delar av sin verksamhet för att transportera kaffe, kryddor och andra livsmedel.

CHEP:s plattformar är hållbara i sig själva eftersom de hela tiden delas och återanvänds i alla delar av varuflödeskedjan. CHEP är pionjärer i delningsekonomin och en av världens mest hållbara företag inom supply chain. I företagets cirkulära affärsmodell sker delning och återanvändning genom ett cirkulärt flöde i världens största pool med återanvändbara pallar och containrar. Den här modellen gör att CHEP kan serva sina kunder och samtidigt minimera konsekvenserna för miljön. Dessutom förbättras både effektiviteten och säkerheten i supply chains världen över. Alla pallar är helt och hållet tillverkade i trä från hållbart skogsbruk, och inget trä- eller plastavfall hamnar på tippen.

Med de koldioxidneutrala pallarna har CHEP:s kunder möjlighet att kompensera för sina koldioxidutsläpp genom att köpa koldioxidkrediter från Natural Capital Partners som sedan fördelas vidare till valfritt miljöprojekt. Pauligs krediter kommer att gå till ett projekt för att bygga infrastruktur för vatten i Afrika söder om Sahara.

Paulig är ett familjeägt företag som har funnits i nästan 145 år och har produktion i Finland, Sverige, Belgien, Ryssland, Estland och Storbritannien. Man har verksamhet i tretton olika länder, och företagets kaffe, kryddor och andra livsmedelsprodukter exporteras till över sjuttio länder. Paulig transporterar ungefär 1,5 miljoner pallar om året i Europa, varav ungefär 70 procent kommer att vara CHEP:s blå pallar.

”Nu har vi bara ett pallavtal för alla länder, vilket gör att vi kan utnyttja vår tid och våra resurser mer effektivt och förenkla verksamheten”, säger Terhi Liukkonen, ansvarig för indirekta inköp på Paulig.

Paulig valde CHEP eftersom båda företagen har gemensamma värderingar när det gäller hållbarhet. Bevis på CHEP:s arbete för att minska miljöpåverkan är att företagets moderbolag Brambles nyligen rankades som det mest hållbara företaget i världen av Dow Jones tidskrift Barron’s.

Genom det här samarbetet ska Paulig och CHEP tillsammans arbeta för att minska träförbrukningen, utsläppen och avfallsmängderna. Jämfört med vita Europapallar går det med CHEP:s återanvändbara plattformar åt över 1 400 träd färre per år i Europa, och utsläppen minskar med ungefär 2 000 ton koldioxid, vilket motsvarar 1,86 miljoner lastbilskilometer. Paulig räknar med att det ska bli 145 000 kilo mindre avfall, vilket motsvarar över 13,2 miljoner pappersmuggar per år1.

”När vi transporterar pallarna vill vi göra det så effektivt som möjligt. Vi har fått ett antal kloka förslag från CHEP om hur vi kan förbättra transporterna av material ännu mer. Vi vill alltid fortsätta att utveckla vår verksamhet och med det här samarbetet utmanas vi att fortsätta förbättra oss när det gäller hållbar utveckling”, säger Terhi.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>