Luft-/luft-värmepump – perfekt för dig med gasvärme
Hem ENERGI Luft-/luftvärmepump – perfekt för dig med gasvärme

Luft-/luftvärmepump – perfekt för dig med gasvärme

Publicerat av: Redaktionen

För dig med gasuppvärmning eller direktverkande el kan en luft-/luftvärmepump vara det perfekta komplementet för att minska dina energikostnader.

Att minska energiförbrukningen om du kan är alltid en bra idé, inte minst i dessa tider av höga energipriser.

Här i vårt nordliga land är en energisnål uppvärmningslösning den enskilt viktigaste faktorn för att hålla din energiförbrukning nere.

Med en luft-/vattenvärmepump kan du minska dina energikostnader för varmvatten och värme med upp till 70 procent. Det förutsätter dock en lite större investering och att du har eller installerar ett vattenburet värmesystem. Och det kanske inte funkar för just din ekonomi eller ditt hus?

Gas och värmepump – det ena utesluter inte det andra

Då kan istället en luft-/luft-värmepump vara det perfekta alternativet. Med en luft-/luft-värmepump kan du som har direktverkande el eller gasuppvärmning minska dina uppvärmningskostnader med upp till 50 procent. Utan att behöva byta system och utan att göra några större ingrepp i huset. Du behåller ditt värmesystem och kompletterar det med en luft-/luftvärmepump som gör det effektivare. Det ena behöver inte utesluta inte det andra – tvärtom!

Så funkar en luft-/luftvärmepump

Luft/luft-värmepumpen och luft/vatten-värmepumpen fungerar båda enligt samma princip: de har ett aggregat utomhus som fångar upp värmeenergi från uteluften. Medan luft/vatten-värmepumpen för över värmeenergin till ett varmvattensystem som leder ut värmen i huset, så sprider luft/luft-värmepumpen varm luft i huset med en tyst fläkt.

Du får både värme och kyla

Luft-/luft-värmepump – perfekt för dig med gasvärmeSå här mitt på sommaren tänker vi i och för sig oftare på svalka än på uppvärmning. Kanske funderar du på att skaffa AC/luftkonditionering? De flesta luft-/luft-värmepumpar har idag även en funktion för komfortkyla. Med en luft-/luft-värmepump kan du alltså både spara pengar genom effektivare värme och få ett behagligare inomhusklimat sommartid med komfortkyla.

3 fördelar med luft-luft/värmepump
  1. Mindre investering. En luft-/luft-värmepump är den värmepump som är billigast att investera i och har även låga underhållskostnader.
  2. Enkel installation. En luft-/luft-värmepump är enkel att installera med en utedel och en innedel och inget mer.
  3. Både värme och kyla. Luft/luft-värmepumpen ger värme kalla dagar, men den kan också ge kyla varma dagar. Du får komfortkyla ”på köpet” kan man säga.
Gratis rådgivning
  • Hos oss på Skånska Energi och Skånska Energilösningar får du gratis rådgivning, inte bara om värmepumpar utan om hela din energisituation.
  • Väljer du oss som leverantör hjälper vi dig med allt: förslag på värmepump utifrån ditt behov, installation och driftsättning. Våra kunder får alltid ett totalpris, där allt ingår.
  • Vi har två IVT Center i Skåne, Södra Sandby och Helsingborg.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>