PowerExchanger integrerar förnybar energi och stabiliserar elnätet för oavbruten strömförsörjning
Hem ENERGI PowerExchanger integrerar förnybar energi och stabiliserar elnätet i världen för oavbruten strömförsörjning

PowerExchanger integrerar förnybar energi och stabiliserar elnätet i världen för oavbruten strömförsörjning

Publicerat av: Redaktionen

Genereringen av förnybar energi blir alltmer ojämn i elnäten runtom i världen, samtidigt som leveranser av fossila bränslen präglas av kraftiga störningar.

Med dessa utmaningar blir uppdelning av kraftreserver ett allt viktigare sätt att se till att elnätet är stabilt och kan leverera el dygnet runt, veckans alla dagar.

För att stödja övergången lanserar ABB nu PowerExchanger, en innovativ integrerad funktion i ABB:s UPS-produkter (Uninterruptible Power Supply). PowerExchanger gör det möjligt för batterireservsystem att leverera stödtjänster till elnätet och minskar därmed driftskostnaderna och risken för kostsamma strömavbrott.

PowerExchanger integrerar förnybar energi och stabiliserar elnätet för oavbruten strömförsörjningUPS-utrustning används för att leverera reservkraft om det skulle uppstå avbrott i elnätet, samt eliminera spänningsfall, överspänning och elektriskt brus. Reservkraften hämtas från UPS-systemets energilagring, som mestadels står oförbrukad. När PowerExchanger-funktionen aktiveras i de nya eller befintliga UPS-systemen från ABB, kan batterierna också användas för att stötta elnätet och snabbt korrigera oväntade skillnader mellan faktisk förbrukning och pågående kraftgenerering, så att kostsamma strömavbrott minskas.

Vid aktivering av PowerExchanger levereras stödtjänster till elnätet, exempelvis Fast Frequency Response (FRF), och operatörerna kan generera nya intäktsflöden som minskar kostnaderna för att driva den kapitalintensiva utrustningen. PowerExchanger är en perfekt tilläggstjänst för datacenter med både låg- och mellanpänningssystem eftersom den ser till att en energireserv behålls i UPS-batteriet och den kritiska lasten alltid skyddas vid strömavbrott. Möjligheten att jämna ut förbrukningstoppar gör att PowerExchanger kan ge fler ekonomiska och prestandarelaterade fördelar. När energiförbrukningen är som störst kan PowerExchanger låta UPS-systemets energireserver täcka förbrukning till den kritiska lasten, så att elräkningen minskar.

”Stigande elpriser och osäkerhet i leveranskedjan i världen sätter press på våra kunder att effektivisera och optimera nyttjandet av installerade tillgångar – samtidigt som de behöver använda allt mer förnybar energi”, säger Paolo Catapane, global produktchef för UPS hos ABB.

”Ett effektivt sätt att göra detta är att dra fördel av den outnyttjade potentialen hos energilagringen i UPS-system, vilket är precis vad PowerExchanger gör. Med funktionen förses UPS-systemet med behovssvarsfunktionalitet, som hjälper till att stabilisera elnätet, sänka driftskostnaderna och generera intäkter för operatören. PowerExchanger är perfekt för kritiska anläggningar som datacenter.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>