Auto Draft
Hem NYHETER Ragn-Sells och EasyMining nominerade i Miljömålspriset 2021

Ragn-Sells och EasyMining nominerade i Miljömålspriset 2021

Publicerat av: Redaktionen

Miljöföretaget Ragn-Sells tillsammans med dotterbolaget EasyMining är nominerade till Miljömålspriset 2021, i kategorin Mod och tempo.

Auto Draft

-Vi är mycket hedrande över att vara nominerade i kategorin Mod och tempo. För oss är nyckel till ett hållbart samhälle att använda resurserna som vi redan har på ett bra och ansvarsfullt sätt. Det kräver att vi som bolag är drivande mot en omställning och att vi vågar utmana befintlig teknik och befintliga styrmedel, säger Linnéa Sellberg, affärsutvecklare och ägarrepresentant på Ragn-Sells

Ragn-Sells och EasyMining nomineras för sitt bidrag till miljömålet ”Giftfri miljö”. Detta för sitt arbete med att ta sig an den stora och viktiga frågan att sluta kretsloppen genom att utveckla teknik för att avgifta och tillvaratar viktiga ämnen ur avloppsslam, aska och annat avfall. Med dessa tekniker kan viktiga näringsämnen så som fosfor och kväve och olika salter renas och användas igen som ny råvara.

-Det viktigaste för oss är att det är giftfria näringsämnen som vi cirkulerar. Tack vare avgiftningssteg i processerna lämnar vi inte någon skuld till framtida generationer – det är en förutsättning för framtidens cirkulära ekonomi, säger Anna Lundbom, Marknadschef på EasyMining.

Miljömålspriset är ett pris som Naturvårdsverket instiftat för att uppmärksamma och belöna ambitiöst och framgångsrikt miljöarbete som bidrar till att nå Sveriges miljömål. I kategorin Mod och tempo premieras en stor eller snabb förändring samt arbetet som testar nya vägar att klara miljömålen.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>