Recap Energy fortsätter att expandera genom förvärv av Tvinn
Hem ENERGI Recap Energy AB fortsätter att expandera genom förvärv av Thyni & Viketoft Innovation AB

Recap Energy AB fortsätter att expandera genom förvärv av Thyni & Viketoft Innovation AB

Publicerat av: Redaktionen

Recap Energy AB offentliggör förvärvet av Thyni & Viketoft Innovation AB (Tvinn) som ytterligare stärker Recaps erbjudande av Energy as a Service (EaaS) och Battery as a Service (BaaS).

Recap Energy lanserar ett nytt affärsområde, Recap Power, och förvärvar “Smart Energy”-specialisten Tvinn för att tillhandahålla lösningar som bidrar till en storskalig implementering av energilager som möjliggör energiomställningen.

Tvinn kommer att fortsätta sin nuvarande verksamhet som ett dotterbolag i Recapkoncernen och leverera tjänster inom smart energistyrning och optimering, smart laddning samt flexibilitet och aggregatortjänster.

Tvinns kunskap och erfarenhet av design och utveckling av robusta, säkra och smarta energistyrningssystem kommer att stärka Recaps nya affärsområde Battery as a Service (BaaS), där kunden endast betalar för den kapacitet de utnyttjar från ett energilager. BaaS kommer att hjälpa kunder att minska problem med effekttoppar och erbjuder UPS-tjänster utan att kunden behöver stå för några egna investeringar i batterier.

”Förvärvet av Tvinn stärker Recaps tjänster och vårt åtagande att erbjuda lösningar på den akuta kapacitetsbristen i Sverige och andra länder. Tillsammans med Tvinn har Recap en unik kombination av teknisk, kommersiell och finansiell kompetens som gör att vi kan erbjuda optimerade energilösningar till energibolag, industrier, fastighetsbolag, transportoperatörer och offentlig verksamhet med flexibel finansiering”, säger Marco Berggren, grundare och VD på Recap Energy.

”Sedan starten 2018 har vi haft en målsättning, att erbjuda lösningar på kapacitetsutmaningen som kommer att begränsa energiomställningen och elektrifieringen av transport och industri. Tillsammans med Recap Energy har vi ett unikt och starkt erbjudande som inkluderar både batterier, smart energistyrning och optimering som paketeras som en tjänst. Detta är en “game changer” för kunder som står inför kapacitetsutmaningar eller som vill sänka sina energikostnader”, säger Jonas Thyni, medgrundare och VD för Tvinn.

Recap Energy fortsätter att expandera genom förvärv av TvinnRecap Energy är ett svenskt företag som tillhandahåller flexibla, skräddarsydda och helfinansierade lösningar för förnyelsebar energiproduktion och energilagring. Utöver Sverige är Recap verksamt i Spanien, Portugal, Colombia, Brasilien och Indien.

Tvinn erbjuder smart energistyrning, smart laddning samt aggregatortjänster som skapar ekonomiska och miljömässiga värden för fastighetsägare, transportoperatörer, energibolag och produktionsindustrin genom att hantera effekttoppar, sänka energikostnader och skapa nya intäktsströmmar från flex och stödtjänstmarknader.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>