OKQ8 lanserar SunDay – med stöd från KP
Hem ENERGI OKQ8 lanserar nu SunDay med stöd från KP

OKQ8 lanserar nu SunDay med stöd från KP

Publicerat av: Redaktionen

Som del av satsningen på hållbar och förnybar energi lanserar OKQ8 nu SunDay – specialister på solceller, elbilsladdning och energilagring med stöd från KP i form av inköp och entreprenad.

SunDay vänder sig till fastighetsägare, industrier och bostadsrättsföreningar som insett att solceller är en av nycklarna till dagens och framtidens hållbara energiförsörjning och att den snabba ökningen av eldrivna fordon skapar behov av laddning på fler platser.

På en marknad som präglas av många uppstickare ger OKQ8:s långa historia och gedigna erfarenhet SunDay fördelen att alltid kunna leverera den senaste tekniken på ett för kunden enkelt och tryggt sätt. Solceller, elbilsladdning och energilagring genom batterier är tjänster som var och en för sig, och i kombination, hjälper fastighetsägare, kommuner och företag att producera och lagra sin egen el. Det bidrar till ett minskat klimatavtryck och en möjlighet att sätta och nå ambitiösa klimatmål.

  • Det är fantastiskt att kundernas intresse för hållbara energilösningar fortsätter att öka. 2021 svarade solel för endast 1 % av Sveriges elproduktion, men tillväxten är oerhört snabb vilket behövs om Sverige ska nå sina klimatmål. Genom SunDay kan vi erbjuda företag och kommuner en kombination av specialistkunskap och bred service inom solceller, batterilagring och elbilsladdning, säger Helen Axelsson, Director B2B Sales, OKQ8 Scandinavia.

Solenergin är det mest miljövänliga energislaget, men hållbarhetsaspekten är inte den enda fördelen.

OKQ8 lanserar SunDay – med stöd från KP

– Tittar man på de historiska elpriserna har man idag en återbetalningstid på cirka 8-9 år, därefter går du alltså plus på anläggningen under ca ytterligare 10-15 år. Ser vi dessutom på hur elpriserna utvecklas idag, där Europa står mitt i sin största energikris någonsin, kan vår återbetalningstid vara nere på 3–4 år om bara några månader. Ur ett ekonomiskt perspektiv blir det en no brainer – det finns liksom ingen anledning att inte skaffa solceller. Dessutom får du din energiproduktion så nära dig det bara går, vilket gör att du inte blir beroende eller eftersatt av dåliga nätanslutningar, berättar Filip Wiqvist, CEO på KP.

Genom att använda solen som energikälla kan mängder av svenska företag och fastighetsägare spara både energi och pengar och samtidigt minska sina klimatavtryck. SunDay erbjuder allt från analys av kundens energibehov hela vägen till nyckelfärdiga projekt och all service som krävs efter det.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>