Restaurang Hållbar deltar för första gången i Matfestivalen
Hem FOOD Restaurang Hållbar deltar för första gången i Matfestivalen

Restaurang Hållbar deltar för första gången i Matfestivalen

Publicerat av: Redaktionen

Restaurang Hållbar öppnade i Skövde hösten 2018. Nu deltar de på Matfestivalen för första gången och de bjuden på en helvegetarisk meny. Självklart kommer de att vara med och tävla i den nya kategorin ”Mest klimatsmarta maträtt”.

Restaurang Hållbar deltar för första gången i Matfestivalen

Restaurang Hållbar deltar i Matfestivalen för första gången. Foto: Lars Toll/Hållbar

Sedan Restaurang Hållbar öppnade i Skövde hösten 2018 har utvecklingen gått i rekordfart. De serverar dagligen ca 200 luncher och erbjuder numera också after work och catering. Nu gör de debut på Matfestivalen.

– Det ska bli riktigt roligt att möta Matfestivalens besökare med vårt hållbara koncept. Vi kommer enbart att servera vegetariska rätter och hoppas att det kommer mottas väl, säger Karl-Johan Beckman, ägare till Restaurang Hållbar.

Matfestivalen satsar generellt på hållbarhet och är för första gången ett Miljömärkt Event enligt Håll Sverige Rent. Som en del i det arbetet instiftas ett nytt pris som deltagande restauranger kan tävla om, nämligen ”Mest klimatsmarta maträtt”.

– Vi kommer självklart att vara med och tävla om det nya priset. Klimatsmarta rätter är ju det vi brinner för med hela vårt koncept, så vi räknar med att ha goda möjlighet att ta hem vinsten där, säger Karl-Johan Beckman.

Den 30-31 augusti är det återigen dags för Skövdes största enskilda evenemang. Då arrangeras Matfestivalen i Skövde för trettionde gången. Det blir mattält i parken, nostalgitema på scenen och nyheten pop-up-restaurangen Brasserie Hertig Johan på torget.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>