Laddningsföretaget Revolt växlar upp med tunga investerare
Hem ENERGI Revolt växlar upp med tunga investerare

Revolt växlar upp med tunga investerare

Publicerat av: Redaktionen

Revolt levererar lösningar för elbilsladdning till företag och fastighetsägare.

Med tunga investerarna Peter Clemedtson, fd styrelseordförande i PWC, och Hans Ståhl, fd VD på börsnoterade NCAB Group, växlar bolaget upp för att även erbjuda solpaneler och batterilagring.

Behovet av grön omställning skapar ett stort efterfrågetryck på enkla lösningar för elbilsladdning.

Att möta den efterfrågan är Revolts ursprungliga affärsidé. Sedan starten tidigare i år har bolaget slutit flera strategiska kundkontrakt. Erbjudandet är en helhetslösning från projektering och installation till efterföljande service & support, inklusive en betallösning så att kunderna slipper administration med debitering för laddningen.

Laddningsföretaget Revolt växlar upp med tunga investerare

Från vänster; Nicklas Fredlund och Kim Quarnström, grundare av Revolt, Peter Clemedtson, styrelseordförande i Revolt och Hans Ståhl, styrelseledamot i Revolt.

“Det finns ett enormt sug på marknaden. Idag finns det 370.000 elbilar men bara 16.500 laddare och till 2030 behöver antalet laddare öka minst 20 gånger”.

Det säger Kim Quarnström, en av grundarna av Revolt. Tillsammans med entreprenören Nicklas Fredlund startade han Revolt för att bidra till den gröna omställningen och hjälpa bostadsrättsföreningar, företag och fastighetsägare att snabbare ställa om till en elektrifierad bilflotta.

Utvidgar med solpaneler och lagring

På marknaden finns även ett stort intresse för förnybara energilösningar. Därför kommer Revolt att använda kapitaltillskottet för att utvidga verksamheten med ett helhetserbjudande för solpaneler och batterilagring.

“Just nu är vi igång med att anställa både säljare och 10-15 egna montörer. Det är en nyckelfaktor för att snabbt kunna leverera på en hungrig marknad. De stigande elpriserna i kombination med en ökad klimatmedvetenhet har skapat ett stort intresse för solpaneler och tillhörande lagringslösningar. Vi vill helt enkelt ta bort en flaskhals på den marknaden” säger Kim Quarnström.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>