Så kan fastighetsägare framtidssäkra elbilsladdning
Hem ENERGI Så här kan fastighetsägare framtidssäkra elbilsladdning

Så här kan fastighetsägare framtidssäkra elbilsladdning

Publicerat av: Redaktionen

Många fastighetsägare står inför valet att installera elbilsladdning i anslutning till fastigheter för att tillmötesgå en kraftigt ökad efterfrågan på laddning kring kommersiella byggnader.

För många är det en stor investering och därför har laddexperterna på ChargeNode satt samman 6 tips för hur fastighetsägare kan tänka för att få ut så mycket som möjligt av investeringen.

”Elbilsmarknaden växer enormt snabbt och många fastighetsägare pressas av hyresgäster som vill erbjuda anställda möjlighet att ladda i anslutning till jobbet,” säger Kristian Sandahl, VD på ChargeNode.

”Även om processen inte behöver vara krånglig så kan många förstagångsköpare känna sig osäkra inför hur man ska tänka och hur man ska maximera investeringen. Därför har vi samlat våra experter och satt samman viktiga råd.”

Så framtidssäkrar fastighetsägare laddinvesteringen
  1. Satsa på fler uttag än ni behöver just nu, då antalet elbilar och elhybrider ökar i rekordfart
  2. Ta hänsyn till hur mycket effekt ni har i fastigheten och vad som passar bäst estetiskt när ni väljer lösning
  3. Välj en lösning som är anpassad för vårt nordiska klimat och där alla komponenter sitter väl skyddade från väder och vind.
  4. Välj en miljövänlig lösning, exempelvis där utrustningen bygger på återanvända material
  5. Välj en seriös leverantör för problemfri installation och support
  6. Välj en lösning med intelligent mjukvara för optimering av laddning
Så kan fastighetsägare framtidssäkra elbilsladdning

”Det är också viktigt att välja lösningar som ger utrymme för exempelvis lastbalansering, där tillgänglig effekt fördelas på ett effektivt sätt i fastigheten,” säger Kristian Sandahl. ”Våra experter vägleder varje dag fastighetsägare som vill skapa bästa möjliga laddförutsättningar både nu och framöver. Därför vill vi dela med oss av våra erfarenheter så här långt.”

 

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>