Schneider Electric går med i Svensk Vindenergi för att bidra till utvecklingen av hållbara energisystem
Hem ENERGI Schneider Electric går med i Svensk Vindenergi för att bidra till utvecklingen av hållbara energisystem

Schneider Electric går med i Svensk Vindenergi för att bidra till utvecklingen av hållbara energisystem

Publicerat av: Redaktionen

Energispecialisten Schneider Electric går med i Svensk Vindenergi, en branschorganisation för företag som arbetar med vindkraft och förnybar energi.

Schneider Electric går med i Svensk Vindenergi för att bidra till utvecklingen av hållbara energisystem

Workers standing on wind turbine in rural landscape

De 110 medlemmarna arbetar tillsammans för att öka kunskapen om vindkraft i Sverige, så att branschen kan utvecklas och bidra till ett samhälle med hållbara energisystem.

Just nu genomgår nätinfrastrukturen stora förändringar i hela Norden och i Sverige ska andelen vindenergi växa stort de närmaste åren. Enligt Svensk Vindenergi behövs vindkraft för att bromsa klimatförändringarna, samtidigt som den tryggar energiförsörjningen och kan bidra till sänkta elpriser. Schneider Electric har en viktig roll i utvecklingen och digitaliseringen av elnätet.

– Vi vill introducera smarta, effektiva lösningar till elnätet och vi ser att det finns väldigt stor potential att påskynda utvecklingen av vindkraften i Sverige, säger Sebastien Meyer Lagouarde, VP Power Systems för Norden och Baltikum på Schneider Electric. Att säkerställa tillgång till hållbar energi för alla är ett av de globala målen och ett viktigt fokus för oss på Schneider Electric. Vårt mål är att vara en digital partner för effektivitet och hållbarhet för våra kunder för att tillsammans kunna framtidssäkra utbyggnaden av vindkraftparker.

Uppkopplade vindkraftsparker är ett framgångsrecept

Inom ramen för medlemskapet i Svensk Vindenergi kommer Schneider Electric att bidra med sin expertis – bland annat inom innovativ teknik och med sina erfarenheter från den danska marknaden där man har drivit flera framgångsrika vindkraftsprojekt.

Schneider Electric erbjuder en effektiv och komplett infrastruktur för uppkopplad vindkraft och end-to-end-lösningar med både hårdvara och mjukvara. Lösningen, EcoStruxure Grid, är en IoT-plattform som hanterar uppkopplade kraftparker och bidrar till högre produktivitet och lägre underhåll under utrustningens livscykel.

– Schneider Electric är ett viktigt tillskott till Svensk Vindenergi, givet deras fokus på hållbarhet och deras gedigna kunskap om och erfarenhet av energibranschen, säger Daniel Badman, VD på Svensk Vindenergi. Vi är glada att välkomna dem som medlemsorganisation och ser fram emot att utveckla vindenergin i Sverige tillsammans.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>