Soltech Energy Solutions väljer Next Project som projekthanteringsverktyg
Hem ENERGI Soltech Energy Solutions väljer produkten Next Project som projekthanteringsverktyg

Soltech Energy Solutions väljer produkten Next Project som projekthanteringsverktyg

Publicerat av: Redaktionen

Next som erbjuder molnbaserade affärssystem och projektverktyg för bygg och entrepenad skriver ett nytt avtal med solenergibolaget Soltech Energy Solutions för att leverera bolagets nya projekthanteringsverktyg, i form av produkten Next Project.

Soltech-koncernen växer kraftigt, hand i hand med den ökade efterfrågan på ny grön förnybar el i Sverige och branschen är på snabb frammarsch.

För att kunna växa både smart och hållbart väljer ett av koncernens bolag, Soltech Energy Solutions, att investera i ett nytt verktyg för projekthantering, för att både stödja produktionen och följa ekonomiska nyckeltal i projekten.

Affären har gått i hamn efter en gedigen inventeringsprocess på marknaden för projekthanteringsverktyg, där valet till slut föll på Next Project.

– Under processens gång gjorde vi en intern kravspecifikation kring hur våra behov såg ut. Vi var i kontakt med flertalet leverantörer på marknaden och såg att Next Project med nuvarande funktionalitet och bredd var rätt val för oss, berättar Teresia Gillgren, COO på Soltech Energy Solutions.

Valet på Next Project som Soltech Energy Solutions nya projekthanteringsverktyg baserades på den bredd som verktyget kan erbjuda, framförallt avseende möjligheterna till ekonomisk uppföljning.

– Detta ger oss goda möjligheter att ha kontroll på den ekonomiska uppföljningen i våra projekt, vilket leder till en större kostnadseffektivitet och högre marginaler. Att dessutom ha möjlighet att kunna registrera och följa alla de moment som tillhör en entreprenad är prioriterat och något Next Project erbjuder. Solenergibranschen står inför utmaningen med ökande materialpriser och att ha ett verktyg för kostnadskontroll blir därför viktigare än någonsin, säger Teresia Gillgren, COO på Soltech Energy Solutions.

Att Next får möjligheten att leverera Next Project till Soltech Energy Solutions är ytterligare ett exempel på att molnbaserade projektverktyg för bygg och entreprenad ligger rätt i tiden. Byggbranschen i stort genomgår en digitaliseringsresa och kraven från marknaden och kundsidan ökar

Soltech Energy Solutions väljer Next Project som projekthanteringsverktyg– Det är både med glädje och ödmjukhet som vi välkomnar Soltech Energy Solutions som kund till Next. En sådan aktör ställer höga krav både på produkt, implementation och support vilket ger oss en kvalitetsstämpel, både som bolag och på Next Project som produkt. Vi ser fram emot att arbeta långsiktigt tillsammans med Soltech och stödja både deras digitaliseringsresa och tillväxt på marknaden, säger Anton Boså, försäljningschef Sverige på Next.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>