Sparc Group förvärvar bolag med industriell Gnosjöanda
Hem ENERGI Sparc Group förvärvar nu bolag med industriell Gnosjöanda

Sparc Group förvärvar nu bolag med industriell Gnosjöanda

Publicerat av: Redaktionen

Sparc Group presenterade innan sommaren att man gjort trettiofem förvärv under sitt första verksamhetsår med en omsättning som överstiger 850 miljoner.

Förvärvstakten efter sommaren ser ut och hålla i sig och man presenterar nu förvärv nummer trettiosex i ordningen. 

– Vi har under sommaren jobbat aktivt med potentiella bolagsförvärv och vi tittar nu på nya regioner och marknader som kan stärka vår fortsatta tillväxt och kompetens inom gruppen säger Erik Björklund, grundare och VD.

Näst på tur att bli en del av Sparc Group är AG Rörteknik. Ett bolag med fokus på service inom industri med hjärtat i Gislaved. Som många andra företag i denna region finns det en företagskultur med stark vilja och hjälpsamhet. Något som Magnus Helgesson menar passar bra in i den kultur Sparc Group försöker odla.

– Tillsammans är vi starka, och grunden i det är att man gör jobbet för varandra mot ett gemensamt mål säger Helgesson.

Sparc Group projekterar, installerar och optimerar värme, ventilation, el- tele- och datateknik samt larm, lås och passersystem i hela landet. Genom detta förvärv etablerar sig nu Sparc Group med spetskompetens inom industriservice i Småland. Många av bolagen som valt att bli en del av Sparc Group har sedan tidigare blivit uppvaktad av andra aktörer i branschen. Varför man väljer just Sparc Group tror Erik beror på deras ambition om att bibehålla entreprenörsdrivet och att känna fortsatt delaktighet för sin verksamhet.

– Det handlar om människor och samverkan. Genom att få fortsätta driva bolaget som man alltid har gjort fast med förbättrade förutsättningar i ett större sammanhang växer både människorna och bolagen säger Erik.

Sparc Group förvärvar bolag med industriell GnosjöandaNär vi ställer frågan till Antero, en av grundarna i AG Rörteknik möts vi av ett snabbt svar.
– Vi delar Eriks filosofi om att gör man något, så gör man det på riktigt. Det är det som präglat vår utveckling under många år.

AG Rörteknik utgår från Gislaved och verkar i hela Gislaved och Gnosjöregionen. Bolaget omsätter idag 26 miljoner och är tolv anställda.

– Äntligen är höstens första förvärv genomfört och vi bryter nu mark i Småland avslutar Björklund.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>