SPP enda bolag med toppbetyg i alla delar av “Hållbara fondförsäkringar 2021”
Hem NYHETER SPP enda bolag med toppbetyg i alla delar av ”Hållbara fondförsäkringar 2021”

SPP enda bolag med toppbetyg i alla delar av ”Hållbara fondförsäkringar 2021”

Publicerat av: Redaktionen

SPP får fortsatt högsta betyg av Söderberg & Partners i den sjunde analysen av Fondförsäkringsbolagens hållbarhetsarbete 2021.

SPP enda bolag med toppbetyg i alla delar av “Hållbara fondförsäkringar 2021”

Johanna Lundgren Gestlöf, Hållbarhetschef SPP

I årets rapport sticker SPP ut som enda aktör med grönt betyg i alla analyskategorier.

Analysen omfattar 14 svenska fondförsäkringsbolag och tar sin utgångspunkt i fyra huvudområden: Utbud, Hållbarhet i fondurval, Påverkansarbete samt Kommunikation och Transparens. SPP får som enda aktör grönt betyg inom samtliga områden.

– Vi har tagit flera stora kliv under 2020 för att fortsätta öka transparensen och underlätta för våra kunder att göra hållbara val. Bland annat har vi ökat hållbarhetsinformationen till kunder genom en filterfunktion i fondlistan. Vi har även lanserat ”Ert Klimatavtryck” som möjliggör för SPPs företagskunder att kunna se klimatavtrycket för sina anställdas samlade tjänstepensionssparande i SPPs fonder, säger Johanna Lundgren Gestlöf, hållbarhetschef på SPP, och fortsätter:

– Jag är otroligt stolt över att vårt ambitiösa hållbarhetsarbete uppmärksammas på detta sätt. Det ger en extra sporre i arbetet med att vidareutveckla och förfina vårt erbjudande till våra kunder.

I analysen belyser Söderberg & Partners bland annat hur fondförsäkringsbolagen väljer in fonder utifrån hållbarhet, på vilket sätt de påverkar förvaltare att ta utökat ansvar och bidrar till en mer hållbar finansbransch, och i vilken utsträckning de underlättar för sparare att välja hållbara fonder.

Söderberg & Partners förklaring av grönt betyg:
Ett fondförsäkringsbolag med grönt betyg hämtar in omfattande information om fondernas hållbarhetsarbete, samt har en tydlig utvärderingsmodell så att hållbarhet kan antas spela en avgörande roll för vilken fond som väljs in. Detta får genomslag i utbudet bestående av en stor andel fonder som uppnår hög hållbarhetsstandard.

Bolaget har regelbundna avstämningar med fondförvaltare eller fondbolag för att diskutera hållbarhetsarbetet och förbättringsområden, samt är engagerad och drivande i flera samarbeten på ett sätt som kan antas kräva betydande resurser. Bolaget hjälper också spararen att ta hänsyn till hållbarhet i sitt fondval, genom att till exempel erbjuda hållbarhetsselektering i fondlistan och kommunicerar transparent om vilket hållbarhetsarbetet som bedrivs i fondförsäkringsbolaget.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>