Stena Fastigheter lyfter sitt arbete i ny hållbarhetsberättelse
Hem NYHETER Stena Fastigheter lyfter sitt arbete i ny hållbarhetsberättelse

Stena Fastigheter lyfter sitt arbete i ny hållbarhetsberättelse

Publicerat av: Redaktionen

2020 var året då Stena Fastigheter tog emot 356 talangfulla sommarjobbare, minskade klimatavtrycket genom smart användning av energi, och det var året då företagets satsningar ledde till priset: Årets fastighetsbolag.

Stena Fastigheter lyfter sitt arbete i ny hållbarhetsberättelse

Cecilia Fasth, koncern-VD Stena Fastigheter

Nu lanserar Stena Fastigheter sin hållbarhetsberättelse för 2020.

– 2020 ställde vi inte in, vi ställde om och ställde upp. Vi anställde fler sommarjobbare än någonsin, vi genomförde nya aktiviteter för våra hyresgäster med förhoppningen om en bra sommar, och vi skapade många nya hem i våra kvarter. I berättelsen lyfter vi goda exempel från 2020, men visar också på utmaningar och vår målsättning framåt, säger Cecilia Fasth, koncern-VD Stena Fastigheter.

Stärker hållbarhetsarbetet
Stena Fastigheter är en långsiktig fastighetsägare som tar hand om sina kvarter för att människor ska bo och jobba där under lång tid. För över tjugo år sedan startade företaget sitt arbete med sociala hållbarhet (relationsförvaltning), för att skapa bra förutsättningar för människor att trivas och känna sig trygga där de bor.

I dag är relationsförvaltningen ett arbetssätt som präglar alla anställda. I hållbarhetsberättelsen visar Stena Fastigheter på bredden i sitt arbete som grundas i FN:s globala hållbarhetsmål för social, ekonomisk och miljömässig hållbarhet.

– De hållbarhetsaspekter som vi har störst möjlighet att påverka är klimatet och trivseln i våra kvarter. Vi ska sänka vårt klimatavtryck och utveckla våra kvarter till att bli ännu mer trivsamma, samtidigt som vi ökar antalet bostäder och boende i kvarteren. Det är ett ambitiöst åtagande som vi tror att vi kan lyckas med, tack vare vår relationsförvaltning och långsiktiga ägande, säger Cecilia Fredholm Vaarning, hållbarhetschef på Stena Fastigheter.

De senast åren har Stena Fastigheter förstärkt sitt hållbarhetsarbete, bland annat genom att sätta fokus på klimatfrågan. Företaget ska halvera sitt klimatavtryck till 2030.

– Genom att årligen ge ut en hållbarhetsberättelse stärker vi vårt arbete ytterligare. Berättelsen belyser och synliggör det vi gör, både för oss själva och för våra kunder och samarbetspartners, säger Cecilia Fasth, koncern-VD.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>