Systembolaget ny stödjande medlem till IMM
Hem NYHETER Systembolaget ny stödjande medlem till IMM

Systembolaget ny stödjande medlem till IMM

Publicerat av: Redaktionen

Styrelsen för Institutet Mot Mutor (IMM) har antagit Systembolaget som ny stödjande medlem till organisationen och utökar därmed medlemsskaran ytterligare.

– Systembolaget har med sitt monopol en särställning som ställer särskilda krav på hantering av etiska frågor.

Bolaget bedriver ett omfattande arbete med att förebygga och hantera korruptionsrisker och med medlemskapet bidrar Systembolaget nu också till IMM:s breda arbete mot korruption och gör en tydlig markering om vikten av antikorruptionsfrågan. Vi är därför glada att välkomna Systembolaget som stödjande medlem till IMM, säger IMM:s generalsekreterare Natali Engstam Phalén.

Systembolaget ny stödjande medlem till IMM

Systembolaget är ett statligt bolag som har ensamrätt på detaljhandelsförsäljningen, både i butik och på nätet, av starköl, vin och sprit. Systembolaget finns till för att begränsa alkoholens skadeverkningar men självklart ska de också ge sina kunder god service och erbjuda ett efterfrågat sortiment. Företaget har idag över 5 800 anställda och 450 butiker i hela Sverige. För mer information om Systembolaget, klicka här.

– Ett aktivt och integrerat anti-korruptionsarbete är oerhört viktigt för Systembolaget med tanke på vårt uppdrag och vår historia. Här ser vi IMM som en bra samarbetspartner. Med vårt medlemskap vill vi också stödja det goda arbete IMM gör för att lyfta anti-korruptionsfrågan i samhället och ständigt visa på aktualiteten i frågorna, säger Anna-Karin Strömqvist, Compliance och etiskt ansvarig på Systembolaget.

IMM arbetar för att motverka korruption och mutor och att stötta samhällets aktörer i hur korruptionsrisker kan hanteras. Företag och organisationer kan stödja IMM. Stödjande medlemmar ingår i IMM:s nätverk och får bland annat tillgång till stöd i korruptionsfrågor. Medlemskapet kan också ingå som ett led i CSR-arbetet.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>