Tesla Model 3 är Miljöbästa Bil 2023
Hem ENERGI Tesla Model 3 RWD är Miljöbästa Bil 2023

Tesla Model 3 RWD är Miljöbästa Bil 2023

Publicerat av: Redaktionen

Gröna Mobilister har listat 29 bilar som alla är bra val för miljön, hälsa och säkerhet.

Det gör att de passar för både privatpersoner, företag och myndigheter.

En expertjury har nu poängbedömt dessa och utsett Tesla Model 3 RWD till Miljöbästa Bil 2023.

Juryns motivering till vinnaren:

”Med Tesla Model 3 RWD visar Tesla att elbilsbatterier kan byggas med låg miljöpåverkan, utan behov av sällsynta jordartsmetaller eller andra begränsade resurser såsom kobolt. Bilen har klassledande effektivitet som ger imponerande räckvidd i relation till batteripaketets storlek.

Den är teknikledande i sitt segment och visar vägen för hur väl integrerad mjukvara kan förstärka bilupplevelsen. Trots att Model 3 är den minsta bilen i Teslas modellutbud, har den stor kupé, väl tilltaget bagageutrymme samt möjlig att förse med dragkrok. Tesla Model 3 RWD är sammantaget en bil som lämpar sig väl för den svenska familjen. Den visar vägen in i framtiden när det gäller mjukvara, teknik, räckvidd, miljö och möjlighet till långfärder, tack vare Teslas nätverk av laddare.”

Tesla Model 3 är Miljöbästa Bil 2023

Gröna Mobilisters ordförande Jesper Johansson (längst till höger) tillsammans med Teslas team, Model 3 och diplomet för Miljöbästa Bil 2023, i Teslas Showroom på Mall of Scandinavia.

-Vi är glada att återigen kunna utse Tesla Model 3 till Miljöbästa Bil, säger Gröna Mobilisters ordförande Jesper Johansson. Vid sidan av juryns motivering vill vi lyfta fram våra förhoppningar om enklare och bekvämare bildelning, som Teslas integrerade mjukvara ger möjlighet till.

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>