LKP nominerat till Laddguldet 2022
Hem ENERGI Lunds Kommuns Parkerings AB nominerat till Laddguldet 2022

Lunds Kommuns Parkerings AB nominerat till Laddguldet 2022

Publicerat av: Redaktionen

Lunds Kommuns Parkerings AB är nominerat till Laddguldet 2022.

Priset delas ut till en kommun och ett fastighetsbolag som tagit konkreta initiativ och skapat förutsättningar för omställningen till en fossilfri fordonsflotta.

Vinnaren utses på eCarExpo i Göteborg den 2 december.

Det ärofyllda priset Laddguldet delas ut för sjätte året i rad till en kommun och en fastighetsägare som med ett helhetsgrepp, och på ett långsiktigt sätt, verkar för att främja användandet av laddbara fordon.

LKP ombesörjer för närvarande ca 420 egna laddplatser på anläggningar runtom i Lund. På flera av bolagets mobilitetshus är laddboxarna kopplade till solceller på taket, vilket avlastar elnätet och gör byggnaden självförsörjande på el. Överskottet av den producerade elen sparas med hjälp av batterilagring för att försörja anläggningarna med el under molniga dagar. Laddinfrastrukturen på LKPs anläggningar byggs ut i takt med den stadigt ökande efterfrågan.

LKP nominerat till Laddguldet 2022– Det är oerhört roligt att vårt idoga arbete med att förse Lund med laddinfrastruktur nu uppmärksammas, säger Paul Myllenberg, VD på LKP.

Bakom priset står 2030-sekretariatet, vars syfte är att säkerställa att klimatmålet 2030 uppnås, genom att bland annat ställa prognoser, driva på processer, omvärldsanalysera och vara en samlande kraft för ambitiösa aktörer inom näringsliv, civilsamhälle, myndigheter och politik.

LKP tävlar i kategorin Fastighetsägare.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>