Ulrika Viderum ny hållbarhetschef på Elis Textilservice
Hem ENERGI Ulrika Viderum ska bli den nya hållbarhetschef på Elis Textilservice

Ulrika Viderum ska bli den nya hållbarhetschef på Elis Textilservice

Publicerat av: Redaktionen

Ulrika Viderum blir ny hållbarhetschef Elis Textilservice.

Ulrika har 10 års erfarenhet av hållbarhetsarbete och kommer närmast från rollen som hållbarhetsspecialist och samordnare för Granitor Properties, tidigare Midroc.

Hon har lång erfarenhet från fastighets- och byggbranschen med fokus på energi-, klimat- och miljöfrågor.

2019 lanserade Elis en ny hållbarhetsstrategi. Strategin utgår ifrån tre globala utmaningar som hela samhället står inför och där Elis kan bidra till förändring; klimat, textil och människor.

– Som Sveriges ledande leverantör av textil- och hygienlösningar har vi ett ansvar – och en unik möjlighet att leda utvecklingen, säger Søren Roland, VD på Elis i Sverige. Därför har vi satt offensiva hållbarhetsmål och har en hållbarhetsstrategi djupt integrerad i vår affärsstrategi. Systematiskt arbetar vi med att hela tiden förbättra och utveckla vår verksamhet i linje med FN:s globala hållbarhetsmål. Med Ulrikas bakgrund, erfarenhet och personliga drivkraft är jag övertygad om att vi kommer fortsätta ta stora kliv framåt i detta arbete.

Elis erbjuder en helhetslösning inom textilservice. Företaget hyr ut, hämtar, tvättar och lagar textilier. På detta sätt förlängs livet på varje plagg och textilie så att de kan användas mer, av fler, och minimerar samtidigt behovet av nyproduktion. Cirkulära affärsmodeller i kombination med att integrera hållbarhet i hela verksamheten och inte minst erbjuda tjänster och produkter till samhällskritiska funktioner, är något som intresserar Ulrika Viderum särskilt mycket.

– I en värld där resursfördelning och resursuttag görs på ett många gånger förödande sätt behöver vi tillsammans våga se helheten och hitta lösningar, säger Ulrika Viderum. När vi har kunskapen och förståelsen för hur vi påverkar vår miljö och klimatet negativt, har vi också ett ansvar att visa med innovation och handling, hur vi kan förändra den dåliga trenden och bidra till en bestående förändring.

Ulrika Viderum ny hållbarhetschef på Elis Textilservice

Ulrika Viderum

Det slängs varje år 90 miljoner ton textilier och textilindustrin står för mer än tio procent av världens utsläpp av växthusgaser.
– Cirkulära affärsmodeller, som Elis, är avgörande för att världen ska ha en chans att stävja den klimatkrisen. Elis har sagt höga mål i sitt hållbarhetsarbete, både nu och framåt och jag ser fram emot att vara med på resan att nå dessa, säger Ulrika Viderum.

Ulrika Viderum tillträder sin nya tjänst den 1 oktober.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>