Umeå Energi i nytt samarbete för att möta framtidens elmarknad.
Hem ENERGI Umeå Energi i nytt samarbete för att möta framtidens energimarknad

Umeå Energi i nytt samarbete för att möta framtidens energimarknad

Publicerat av: Redaktionen

Umeå Energi inleder ett nytt samarbete med en av Sveriges ledande energihandlare: Modity.

Förutom att säkerställa en stabil elhandelsaffär ska partnerskapet rusta Umeå Energis kunder för framtidens energimarknad.

Umeå Energi i nytt samarbete för att möta framtidens elmarknad.Det nystartade samarbetet ska skapa långsiktig stabilitet och utveckling av Umeå Energis elhandelsverksamhet.

– Vi är glada över en partner som definitivt ligger i framkant inom energibranschen. Med Moditys kompetens inom elhandel, optimering och riskhantering kan vi säkra långsiktig stabilitet och lönsamhet på en snabbt föränderlig energimarknad, säger Marcus Hedman, områdeschef Umeå Energi.

Klimatomställningen i samhället, inte minst inom energisektorn, innebär utmaningar för både energibolag och alla som använder el. Umeå Energi vill skapa förutsättningar för sina kunder att bli aktiva konsumenter genom trygga och flexibla tjänster.

– Moditys expertis inom teknik och digitalisering möjliggör fokus på effektiva tjänster för våra kunder. Med hjälp av Modity får vi de verktyg vi behöver för att hjälpa våra kunder med nya erbjudanden. Det handlar till exempel om förbättrade möjligheter för egen produktion av förnybar el, laddning av elfordon i hemmet och tjänster för att flexibelt styra sin elanvändning, säger Marcus Hedman.

– Umeå Energis tydliga ambition att driva omställningsarbete och vilja att tillgängliggöra framtidens energimarknad för sina kunder stämmer väl överens med vår vision. Vi ser fram emot att arbeta med ett lokalt bolag som tar stort samhällsansvar, säger Jonas Ekblad, vd Modity.

Samarbetet innebär bland annat att Modity tar hand om balansansvar för både förbrukning och produktion samt tillhandahållandet av portföljförvaltningstjänster. Ett tydligt fokus kommer vara att långsiktigt optimera och maximera värdet av Umeå Energis tillgångar.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>