Hem NYHETER Vinturas ontvangt Europese subsidie

Vinturas ontvangt Europese subsidie

Publicerat av: Redaktionen

Vinturas ontvangt Europese subsidie 3

Snabbare lansering av befintlig blockchain baserad plattform inom fordonslogistik

Vinturas, europeisk ledare inom standardisering av digitala processer inom bilindustrin, har fått ett europeiskt bidrag på 2 miljoner euro för sin innovativa användning av blockchain-teknik. Vinturas tilldelades subventionen på grund av dess viktiga bidrag till europeiska hållbarhets- och digitaliseringsmål. Med subventionen kommer Vinturas att påskynda sitt mål att uppnå full insyn i fordonsförsörjningskedjan för nya och begagnade fordon.

Företaget kommer att använda subventionen på 2 miljoner euro från Europeiska regionala utvecklingsfonden (ERDF) för att ytterligare påskynda den digitala förvaltningen av miljoner fordonsrörelser i Europa baserat på dess blockchain-teknik.

Innovation och hållbarhet
”Detta bidrag understryker vikten av Vinturas-plattformen för insyn i leveranskedjan från fabrik till återförsäljare, inklusive alla transporter av begagnade fordon inom Europa,” säger Jon Kuiper, företagets VD. ”Med detta bidrar vi till den europeiska agendan i relation till innovation, digitalisering och hållbarhet. Genom bidraget kommer vi kunna påskynda utvecklingen av nya digitala applikationer för att skapa mervärde för våra kunder. Att producera en elektronisk fraktsedel (e-CMR) till exempel, kommer att eliminera miljoner pappersdokument.”

Vinturas ger transparens i fordonsindustrins leveranskedjan
Vinturas grundades 2019 som ett konsortium av ledande europeiska leverantörer av logistiktjänster där Svenska Axess logistics ingår. Vinturas är en ledande aktör inom standardisering av digitala processer inom fordonsindustrin, en sektor som har sett liten digitalisering och fortfarande till stor del arbetar med pappersdokument. Vinturas-plattformen har en spårfunktion för fordon i logistikkedjan, vilket gör det möjligt för återförsäljare att bättre informera sina kunder om leveranstider och ger synlighet i försörjningskedjan av biltillverkare och ägarna av fordonsflottor.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>