Wärtsilä signerar kontrakt på leverans av energilagringssystem till en av världens största projektportföljer för solceller och energilagring
Hem ENERGI Wärtsilä signerar en kontrakt på leverans av energilagringssystem till en av världens största projektportföljer för solceller och energilagring

Wärtsilä signerar en kontrakt på leverans av energilagringssystem till en av världens största projektportföljer för solceller och energilagring

Publicerat av: Redaktionen

Teknologikoncernen Wärtsilä levererar en portfölj med energilagringssystem på 500 megawatt (MWac) / 2 gigawattimmar (GWh) till Clearway Energy Group, en anläggningsägare som utvecklar ren energi.

Kontrakten omfattar fem anläggningar på Hawaii och i Kalifornien, inklusive en av världens hittills största projektportföljer för sol och lagring.

Kombinationen av energilagring och solceller (PV) kommer att väsentligt förbättra elnätets tillförlitlighet genom att balansera en ökad mix av förnybar elproduktion.

USA har höga ambitioner att vara en förebild i världen för utveckling av ren energi, med målet att minska den ekonomiska nettoföroreningen av växthusgaser med mer än 50 procent fram till år 2030. Genom att producera billig och ren energi i stor skala visar Wärtsilä- och Clearway-projekten den viktiga roll som solceller och energilagring kommer att ha för att man ska kunna påskynda energiomställningen och uppnå dessa mål.

”USA är en föregångare inom den globala energiomställningen och projekt som dessa visar att det är möjligt att fasa ut fossila bränslen i stor skala var som helst i världen. Som flexibel balanseringskraft är energilagring en viktig komponent för en framtid med 100 procent förnybar energi. Vi är mycket stolta över och tacksamma för att vi tilldelats dessa betydelsefulla projekt som verkligen visar Wärtsiläs ställning som en ledande leverantör av globala flexibilitetslösningar för omställningen till ren energi. Vi fokuserar på att optimera kraftsystem och integrera olika sätt att producera energi, vilket ger våra kunder högsta tillförlitlighet till lägsta totala energikostnad. Vi har levererat alltmer omfattande energilagringssystem i allt större skala över hela världen för att hjälpa våra kunder att uppnå sina mål att fasa ut fossila bränslen”, säger Håkan Agnevall, VD och koncernchef på Wärtsilä.

”Wärtsilä delar vår vision om en värld som drivs av ren energi. Vi är entusiastiska över att kunna driftsätta en portfölj av solcells- och energilagringsprojekt i den här omfattningen för att säkerställa att våra kunder kan få ren energi som är tillförlitlig och prisvärd”, säger Craig Cornelius, VD för Clearway.

Med sina 482 MWac solceller och 275 MWac/1,1 GWh energilagring, omfattar projektportföljen en av de största anläggningarna i Kalifornien där man kombinerar solceller och lagring. Daggett 3 och Daggett 2 finns i San Bernardino, Kalifornien, intill ett nedlagt kol- och naturgaskraftverk. De växelströmskopplade (AC) energilagringssystemen kommer att leverera förnybar energi under alltmer instabila perioder av förbrukningstoppar och hjälpa delstaten att nå sitt mål om 100 procent kolfri elektricitet fram till år 2045. Ordern på Daggett 3 bokfördes i Wärtsiläs orderingång under tredje kvartalet 2021 och ordern på Daggett 2 under fjärde kvartalet 2021. Byggandet av båda projekten har påbörjats och de förväntas slutföras under 2023.

Två projekt, som omfattar energilagring på 75 MWac/300 MWh (megawattimmar), installeras vid Clearway Energy Groups anläggningar Mililani I Solar och Waiawa Solar Power på ön Oahu på Hawaii. Denna energilagring hjälper Clearway Energy Group att säkerställa tillförlitlig leverans av hållbar energi och bidra till Hawaiis mål att uppnå 100 procent förnybar energiproduktion fram till 2045. Beställningarna av Mililani I Solar och Waiawa Solar Power bokfördes i Wärtsiläs orderingång under första kvartalet 2021 och byggandet förväntas slutföras 2022. Projekten är Wärtsiläs första storskaliga energilagringssystem på Hawaii.

Det femte projektet i helheten är ett energilagringssystem på 147 MWac/588 MWh som kommer att anslutas till den aktiva solcellsanläggningen Rosamond Central på 192 MWac i Kern County, Kalifornien. Energilagringssystemet kommer att göra solcellsanläggningen effektivare genom att stå för kompletterande tjänster, främst förskjutning av förbrukningstoppar för Kaliforniens oberoende systemoperatör (CAISO). Ordern bokfördes i Wärtsiläs orderingång i juli 2022 och byggandet beräknas vara klart i december 2023.

Wärtsilä signerar kontrakt på leverans av energilagringssystem till en av världens största projektportföljer för solceller och energilagringVarje anläggning utrustas med Wärtsiläs GridSolv Quantum, ett helt integrerat, modulärt och kompakt energilagringssystem samt GEMS Digital Energy Platform, Wärtsiläs avancerade energihanteringsplattform för optimering av elsystem. Samtliga fem projekt kommer också att omfatta långsiktiga Service+ GAP-avtal med Wärtsilä, vilket garanterar kapacitet och underhåll med prestandagarantier under energilagringssystemens livscykel.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>