AFRY hjälper nu Nordic Choice Hotels att spara energi
Hem ENERGI AFRY hjälper nu Nordic Choice Hotels att spara energi

AFRY hjälper nu Nordic Choice Hotels att spara energi

Publicerat av: Redaktionen

AFRY har tecknat ett energisamarbetsavtal med Petter Stordalens Nordic Choice Hotels.

AFRYs uppdrag omfattar bland annat optimering av befintliga tekniska system, kompetensutveckling för hotellens personal samt handlingsplaner för fortsatt energieffektivisering.

Uppdraget inleds efter sommaren med ett pilotprojekt på tolv hotell. Om det faller väl ut är planen att fortsätta med merparten av hotellen inom Nordic Choice.

Första steget blir injustering och optimering av befintliga system såsom värme, ventilation och vatten. AFRY kommer också arbeta med att höja medvetenheten hos hotellpersonalen och hjälpa hotellen att öka sin beställarkompetens. För varje hotell upprättas en handlingsplan med förslag på energieffektiva investeringar.

– Det känns väldigt kul att ingå ett långsiktigt samarbete med en kund som har höga ambitioner på klimatområdet. AFRY har gedigen kompetens inom energieffektivisering och ser detta som en viktig del i omställningen till ett hållbart samhälle. Förhoppningsvis leder Nordic Choice Hotels vägen och vi hoppas att de andra stora hotellkedjorna följer efter, säger Mattias Andreassen, affärsområdeschef AFRYs bygg- och fastighetserbjudande.

Nordic Choice Hotels har totalt 214 hotell i fem länder, 3 000 lägenheter inom affärsområdet Strawberry Living och 15 000 anställda. Under pandemin tog Nordic Choice fram en ny strategi med ökat fokus på hållbarhet och där fastslås att fastigheternas energiprestanda spelar en viktig roll för att minska företagets CO2-avtryck. I AFRYs energisamarbetsavtal finns inbyggda incitament att spara så mycket energi som möjligt.

– Vi har stort förtroende för AFRY då de redan har hjälpt oss att göra energikartläggningar på ett antal hotell. De har hög kompetens och en stark lokal närvaro i Norden som matchar vår organisation, säger Fredric Landell, Chief Project Officer på Nordic Choice Hotels.

AFRY hjälper nu Nordic Choice Hotels att spara energiEnergisamarbetet offentliggjordes i samband med Nordic Choice Hotels årliga konferens den 19-20 juni där AFRY och projektledarna på Choice presenterades som A-Team, en referens till tv-serien från 80-talet med samma namn. Precis som i tv-serien kommer AFRYs team att åka runt i en särskild buss när de besöker hotellen och löser uppdragen.

– A-Team är ett roligt och annorlunda sätt att bygga engagemang i projektet. Vi vill lyfta fram AFRY som en möjliggörare och katalysator i arbetet med energieffektivisering, fortsätter Fredric Landell.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>