conapto
Hem NYHETER Conapto tar nästa steg med nya ägare

Conapto tar nästa steg med nya ägare

Publicerat av: Redaktionen

Den europeiska infrastrukturfonden Marguerite II förvärvar den svenska datacenteroperatören Conapto.

Conapto lanserades 2018 när den nordiska investeraren Segulah V förvärvade företaget.

Nu ger sig Conapto ut på en ny resa med nya ägare i den europeiska infrastrukturfonden, Marguerite II, som har förvärvat 100% av företaget.

Conapto fortsätter den resa som redan påbörjats. Varumärket, personalen och alla kundavtal kommer att vara kvar som tidigare. Conapto kommer att fortsätta vara den lokala, smidiga och flexibla partnern med starkt fokus på kundupplevelsen. Skillnaden blir att Conapto nu får en ännu starkare ägare som kan stödja tillväxt och framtida expansion av företaget. Den första investeringen blir att bygga ytterligare 2 MW kapacitet vid Conapto Stockholm North.

”Det här är verkligen en fantastisk dag för företaget, våra anställda och alla våra kunder. Med Marguerite kommer vi att kunna stödja våra befintliga kunder såväl som nya kunder med hållbar och framtidssäker datacenter colocation, både i befintliga och nya anläggningar. Och jag vill betona, vi kommer fortsätta att vara den lokala, smidiga och flexibla partnern som har gett oss ett Net Promoter Score på +52, våra kunder och våra anställda är det viktigaste vi har,” säger Håkan Björklund, VD för Conapto.

Marguerite II är en paneuropeisk infrastrukturfond på 745 miljoner euro som främst riktar sig till greenfield-investeringar i förnybara energikällor, energi, transport och digital infrastruktur i de 27 EU-länderna och föranslutningsländerna. Marguerite II syftar till att fungera som en katalysator för både nya och befintliga projekt inom dessa länder och att säkerställa fortsatt stöd till nyckelinfrastruktur inom områdena klimatförändringar, energisäkerhet, digitalisering och transeuropeiska nätverk.

conapto

Håkan Björklund, VD för Conapto.

Marguerite II förvaltas av Marguerite Investment Management S.A. (“Marguerite”), en Luxemburgs baserad, oberoende fondförvaltare som ägs av dess partners. Marguerite förvaltar också Marguerite Fund I, en infrastrukturfond på 710 miljoner euro som lanserades 2010 och idag är helt investerad, samt Marguerite Pantheon SCSp som bildades 2017 och som förvärvade 5 operativa projekt från Marguerite Fund I.

Investerare i Marguerite II inkluderar fem ledande europeiska nationella utvecklingsbanker som består av Polens Bank Gospodarstwa Krajowego (BGK), Frankrikes Caisse des Dépôts Group (CDC), Italiens Cassa depositi e prestiti (CDP), Tysklands Kreditanstalt für Wiederaufbau (KfW) och Spaniens Instituto de Crédito Oficial (ICO) samt Europeiska investeringsbanken.

“Conapto har, med sin moderna affärsmodell, flexibla avtalsvillkor och dokumenterat nöjda kunder utvecklats till en ledande leverantör av datacenter colocation på den svenska marknaden. Vi är väldigt glada över att nu få ta över Conapto och ser fram emot att samarbeta med VD Håkan Björklund och resten av teamet för att fortsätta tillhandahålla bästa möjliga leverans till kunderna och samtidigt påskynda företagets tillväxt”, säger Michael Dedieu, Managing Partner på Marguerite.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>