Energy Save del av El-Björns nya affärsområde
Hem ENERGI Energy Save del av El-Björns nya affärsområde

Energy Save del av El-Björns nya affärsområde

Publicerat av: Redaktionen

Energy Save och El-Björn inledde tidigare i år ett samarbete för att erbjuda byggbranschen en energieffektiv lösning för rätt byggklimat.

Försäljningssamarbetet går nu in i nästa fas, när El-Björn lanserar ett nytt affärsområde, El-Björn Energi.

Affärsområdets mål är att tillsammans med Energy Saves produkter leverera närproducerad energi på ett kostnadseffektivt och miljövänligt sätt.

Byggsektorn ska bli klimatneutral till 2045, men redan i januari 2022 införs krav på klimatdeklarationer, för att minska klimatpåverkan från byggandet. I jämförelse med traditionell uppvärmning, sänker Energy Saves Plug-in-moduler koldioxidutsläppen med upp till 80 procent. Energy Saves och El-Björns gemensamma produktkoncept avseende temporärt klimat tar en tätposition för att minska byggsektorns klimatavtryck och energianvändning. Produktkonceptet, som nu blir en del av affärsområdet El-Björn Energi, bygger på Energy Saves Plug-in-moduler som energikälla, och El-Björns distributionssystem med fläktar, slangar och styrsystem.

Energy Save del av El-Björns nya affärsområde

Niklas Hansson

– Tillsammans med El-Björn erbjuder vi nu ett produktkoncept som ger byggbranschen en möjlighet att nå sina höga hållbarhetsambitioner, samtidigt som arbetsmiljön och klimatet för medarbetarna på byggarbetsplatsen förbättras. Det är en styrka för konceptet att El-Björn nu tar det här steget och skapar ett eget affärsområde för energi, säger Niklas Hansson, projekt- och affärsutvecklingschef för ES Systems AB, ett av Energy Saves dotterbolag.

– Vårt gemensamma koncept möjliggör minskat el- och energibehov, och ger minskad klimatpåverkan till en lägre kostnad och med kortare byggtider, lägger Niklas Hansson till.

Det fördjupade samarbetet breddar och stärker Energy Saves distributionskedja samtidigt som det i och med El-Björns nya affärsområde blir än tydligare för kunden var de kan hitta en helhetslösning för grön energi.

El-Björn Energi öppnas inledningsvis mot den svenska marknaden, parallellt med samverkansprojekt i de nordiska grannländerna, och kommer till en början att inrikta sig mot byggvärme och torkprocessen på byggen.

Minskat klimatavtryck från byggsektorn spelar en viktig roll för att Sverige ska nå sina klimatmål. Den lösning som Energy Save och El-björn tillhandahåller minskar koldioxidutsläppen med upp till 80 procent, sparar energi, och möjliggör också att kapacitet i elnätet frigörs, vilket spelar en avgörande roll i den pågående energiomställningen.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>