Ett år efter klimatåtagandet – Microsoft lämnar lägesrapport
Hem IT Ett år efter klimatåtagandet – Microsoft lämnar lägesrapport

Ett år efter klimatåtagandet – Microsoft lämnar lägesrapport

Publicerat av: Redaktionen

Ett år efter klimatåtagandet – Microsoft lämnar lägesrapport

För ett år sedan lanserade Microsoft sitt största klimatåtagande någonsin som ett direkt svar på den pågående klimatkrisen. Precis som Satya Nadella, Amy Hood, och Brad Smith meddelade i januari förra året, har Microsoft åtagit sig att bli koldioxidnegativa till år 2030 och reducera mer koldioxid från miljön än vad som tillförs. Inför år 2050, har Microsoft dessutom målet att kompensera för all koldioxid som bolaget släppt ut direkt eller genom elförbrukning sedan företaget grundades 1975.

När det nu gått ett år sedan den högt satta målsättningen presenterades rapporterar Microsoft viktiga milstolpar:

  • Under det första året minskade Microsofts koldioxidutsläpp med 6 procent, eller ungefär 730 000 ton.
  • Microsoft har kompenserat för avlägsnandet av 1,3 miljoner ton koldioxid kopplat till 26 olika projekt runt om i världen.
  • Microsoft har också förbundit sig att vara transparanta genom att låta uppgifterna i vår årliga hållbarhetsrapport granskas av redovisningsföretaget Deloitte.
  • Från och med nästa räkenskapsår kommer framstegen i hållbarhetsmålen inkluderas som en faktor för att bestämma ledningens ersättning.

Idag publicerar Microsoft också den mest omfattande hållbarhetsrapporten hittills. Den granskar inte bara bolagets åtagande om att vara koldioxidnegativa, utan också målsättningen om att bli vattenpositiva, nolltolerans för avfall och att skapa en ”planetary computer” som ska samla in data som hjälper till att förbättra världens biologiska mångfald.

I Brad Smiths senaste blogginlägg beskriver han de viktigaste framstegen som gjorts det senaste året och beskriver vad Microsoft lärt sig på vägen och vad som är nästa steg – läs hela blogginlägget här.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>