Ett av Tysklands största energibolag ger Gomero Group AB (publ) tekniskt godkännande för SIPP
Hem ENERGI Ett av Tysklands största energibolag ger Gomero Group AB (publ) tekniskt godkännande för SIPP

Ett av Tysklands största energibolag ger Gomero Group AB (publ) tekniskt godkännande för SIPP

Publicerat av: Redaktionen

Gomero Group AB erhåller ytterligare ett tekniskt godkännande för kontrollutrustningen SIPP.

Ett av Tysklands största energibolag ger Gomero Group AB (publ) tekniskt godkännande för SIPP

Jan-Eric Nilsson, VD på Gomero

Nu från ett av Tysklands största energibolag, Bayernwerk Group GmbH.

Bolaget är den största regionala operatören av eldistributionsnät i Bayern. Bayernwerk ansvarar för ett elnät som är cirka 15 600 mil långt och omfattar cirka 1 200 transformatorer med tillhörande transformatorgropar.

SIPP kontrollutrustning är en uppkopplad enhet för detektion av oljeläckage från transformatorn samt kontroll av att oljefångstgropen är tät. Med SIPP säkerställs också att transformatoroljan alltid ryms i gropen vid ett eventuellt haveri.

Bayernwerk är E.ONs största dotterbolag i Tyskland med cirka 2 700 anställda. Företaget säkerställer en säker och pålitlig energiförsörjning för omkring sju miljoner människor i de bayerska regionerna Nedre och Övre Franken, Övre Pfalz samt Nedre och Övre Bayern. De finns etablerade på mer än 20 platser i Tyskland.

Utvärderingen av SIPP har pågått under hösten 2020. Stor vikt har lagts på frågor som rör datasäkerhet och dataklassificering i en distribuerad miljö. Bayernwerk tar nu nästa steg och installerar ett antal SIPP-enheter för att utvärdera hur SIPP ska integreras i den övriga verksamheten.

Digitaliserar underhållsprocesser och möter hårda miljökrav
– Den tyska marknaden står inför omfattande investeringar i elnätet. SIPP är en naturlig del av ett smartare elnät som på ett säkert sätt kan möta kraven på säkerhet, flexibilitet och kostnadseffektivitet. Med SIPP följer bättre möjligheter att digitalisera underhållsprocesser samtidigt som man möter allt hårdare miljökrav. Kunderna känns redo att ta till sig de mervärden som Gomero och SIPP erbjuder, säger Michael Cornelius, försäljningschef på Karberg & Hennnemann, Gomeros partner och återförsäljare på den tyska marknaden.

– Bayernwerk har stort fokus på att utveckla morgondagens energisystem med innovativa lösningar. Godkännandet är därför ett stort steg närmare kommersiella leveranser av SIPP men också ett bevis på att SIPP lever upp till den tyska marknadens högt ställda krav på datasäkerhet och dataklassificering i en uppkopplad miljö, säger Jan-Eric Nilsson, VD på Gomero.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>