ForskarFredag i Piteå bjuder på möten med Piteås forskare och familjedag vid stadens unika forskningsanläggning Solvåg
Hem ENERGI ForskarFredag i Piteå Science Park bjuder på möten med Piteås forskare och familjedag vid stadens unika forskningsanläggning Solvåg

ForskarFredag i Piteå Science Park bjuder på möten med Piteås forskare och familjedag vid stadens unika forskningsanläggning Solvåg

Publicerat av: Redaktionen

Under vecka 39 går vetenskapsfestivalen ForskarFredag av stapeln i hela Sverige.

I Piteå är det Piteå Science Park som står bakom arrangemanget för femte året i rad.

På agendan står möten med Piteås forskare och en familjedag vid Piteås unika forskningsanläggning Solvåg.

– ForskarFredag handlar mycket om att visa vägen till ett yrke som forskare och att den kan se väldigt olika ut. Vi på Piteå Science Park vill bidra till att öka intresset för att forska bland unga och visa möjligheterna som finns till att göra det här i Piteå, säger Katarina Selin, koordinator på Piteå Science Park och ansvarig för ForskarFredag i Piteå.

ForskarFredag 2022 har temat En bättre och friskare värld. Temat lyfter kopplingen mellan naturens och människans hälsa. I Piteå kommer det i år att arrangeras event för gymnasieelever och för allmänheten.

– Vi vill visa upp all forskning som finns i Piteå och vilken betydelse den har för näringslivet och det hållbara samhället. Vi vill också visa upp bredden på den forskning som finns och att du kan forska i såväl estetiska som naturvetenskapliga ämnen.

Det här händer under ForskarFredag i Piteå 2022
ForskarFredag för allmänheten
Familjedag vid Solvåg – Piteås unika forskningsanläggning och mötesplats

Fredag 30 september, klockan 15.00 -18.00

Kom och lär dig mer om Piteås unika forskningsanläggning och mötesplats Solvåg. Vi har laddat upp med massa intressanta och roliga aktiviteter för stora och små.

Träffa biodlaren Andreas Schleiss som driver Bee At Work som berättar om sin verksamhet och vikten av artrikedom och biologisk mångfald.

Gå tipsrunda och du har chansen att vinna fina priser.

För alla barn har vi flera roliga aktiviteter i naturens tema.

Vi bjuder på fika!

Varmt välkommen.

ForskarFredag för gymnasieskolan
Teknik och naturvetenskap

Fredag 30 september, klockan 08.30-11.30

Elever som studerar teknik- och naturvetenskapliga programmet får träffa forskare vid RISE, Luleå tekniska universitet och Unga forskare och ta del av deras arbete. Eleverna får göra studiebesök runt om i Piteå där den lokala forskningen bedrivs. De kommer att få besöka LTU Greenfuels, kompositbyn i Öjebyn och RISE. Endast öppet för årskurs 3 på Strömbackaskolan och föranmälan krävs.

ForskarFredag i Piteå bjuder på möten med Piteås forskare och familjedag vid stadens unika forskningsanläggning Solvåg

Katarina Selin är koordinator för forskarfredag i Piteå.

Estetiska ämnen

Fredag 30 september, klockan 08.30-11.30

Elever som studerar de estetiska programmen får träffa forskare på Musikhögskolan i Piteå vid Luleå tekniska universitet och ta del av deras arbete. De kommer att få träffa en doktorand inom Musikalisk gestaltning och skolans egen dansprofessor. De får även en guidad tur i Skandinaviens största orgel och dess ljud och möjligheter. Studio Acusticums konserthuschef kommer också att prata om forskningen kring kultur i nära vård.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>