AirForestry får första batteri leveransen från Vattenfall
Hem ENERGI AirForestry får nu den första batteri leveransen från Vattenfall

AirForestry får nu den första batteri leveransen från Vattenfall

Publicerat av: Redaktionen

AirForestry är bolaget som vill förändra och förnya skogsbruket med skonsam gallring av eldrivna drönare.

Idag lanseras nyheten att bolaget börjar använda Vattenfalls mobila energilager för att ladda dessa drönare.

AirForestry får första batteri leveransen från Vattenfall ”Med batterier från Vattenfall får vi sista pusselbiten till ett helt fossilfritt gallringssystem”, säger Gösta Forsén, CIO på AirForestry.

AirForestry gallrar träd från luften med egenutvecklade drönare, en skonsam metod som minskar utsläpp och belastningen på skogen ekosystem. Målsättningen är att förnya skogsbruket genom en hög innovationsgrad och en ambition att utveckla ny teknik och nya metoder, tillsammans med olika samarbetspartners.

Idag presenterar AirForestry nyheten att man börjar använda sig av Vattenfall och deras ”Power-as-a-Service”-lösningar för mobila energilager. AirForestry och Vattenfall ska genomföra ett ettårigt pilotprojekt där AirForestrys drönare laddas med fossilfri energi med hjälp av ett mobilt energilager på 100 kWh. Energilagret kommer vara placerat på ett fordon, vilket möjliggör enkel framkomlighet och transport. Projektet är planerat att pågå under 2022 med möjlighet till fortsatta leveranser av energilager därefter.

”Vårt samarbete blir en del av AirForestrys lösning och skapar möjlighet att ladda deras skördedrönare ute i fält där strömförsörjning saknas. Deras teknik för en ny typ av skonsam gallring av skog och vår lösning för fossilfri elkraft kommer skapa nytta för både klimatet och skogsmiljön”, säger Anders Skarin, produktansvarig för energilager på Vattenfall Network Solutions.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>